Mindenkit megleptek a kosarasok

Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokság idei utolsó fordulójában szinte a padlóról állt fel a tartalékosan szereplő Kanizsa KK csapata, így nyert a Kozármisleny otthonában. A klub életében nagyon fontos ez az időszak, hiszen a tabella élén várják a téli szünetet.

Benedek Bálint

Kanizsa: Bausz (17/3), Balogh (18/6), Beák (19/6), Hoffmann (23/9), Zsámár (4). Csere: Bus (-), Tóth (5/3), Czigler (-), Murvai (9). Edző: Kovács Nándor

A térdsérüléssel bajlódó Neal nélkül kezdte az év utolsó bajnoki mérkőzését a kanizsai csapat, s ez rá is nyomta bélyegét az első negyedre. Lassan és nehézkesen kezdtek a dél-zalaiak, míg a kozármislenyieknél a tavaly az NB I A- csoportban játszó horvát Cubela ezúttal is igencsak elemében volt. A folytatásban sem változott jelentősen a játék képe, tovább nőtt a különbség a két csapat között (18. p.: 44-24).

Fordulást követően a kanizsaiak egészpályás letámadással pörgették fel a játékot, s ez remek húzásnak bizonyult. Ebben a szakaszban rengeteg labdát szereztek Baloghék, s öt perc leforgása alatt felzárkóztak (25.p.: 50-45). Eztán ismét magukhoz tértek a baranyaiak, így az etap végére növelték az előnyüket. A befejező negyedben óriási lendülettel vetette magát a küzdelembe a Kovács-legénység: gyors indításokkal, fokozatosan dolgozta le hátrányát, s átvette a vezetést 35. p.: 72-74). Ebben az időszakban a védekezésben is kimagaslót nyújtottak a zalaiak. A sok labdaszerzés után tudtak könnyűnek látszó, gólokat szerezni. Az év utolsó találkozóján szinte a padlóról állt fel a kanizsai gárda, s megérdemelten győzött.

A gépgyáriak bebizonyították, hogy 10 győzelemmel és 1 vereséggel megérdemelten állnak a tabella élén.

Jók: Hoffmann, Bausz, Beák, Balogh, Murvai.

Kovács Nándor: Rossz kezdés után kiváló második félidőt produkáltunk, s így győzelemmel zártuk fantasztikus őszi szereplésünket.

 A játékosok most jól megérdemelt pihenésüket töltik, de ez a szabadság nem tart sokáig, hiszen január 7-8-án a Hepp Kupában a legjobb négy csapat között kell bizonyítaniuk.

- Erre a kiváló őszi szereplésre még mi sem számítottunk - így Kovács Nándor a Kanizsa KK edzője. - Természetesen maximálisan elégedettek vagyunk, hiszen vezetjük a bajnokságot, a Hepp Kupában a négy között vagyunk. Minden a lehető legjobban alakult, hisz amellett, hogy a hazai közönségnek bizonyítottunk, idegenben is magabiztosan játszunk.

MEGÉRDEMELT, DE RÖVID PIHENŐ
A pihenő csak nyúlfarknyi lesz. Mindössze az ünnepek alatt lehet igazán lazitásról beszélni. Márcsak azért is mert edzeni meg mégis csak kell, hisz az NB I B-s férfi kosárlabdabajnokságban a kanizsaiak már január 15-én a Bonyhád otthonában pályára kell lépni. Ezután január 22-én (vasárnap) 17 órától hazai környezetben a rivális Veszprémmel néznek farkasszemet. Erre a várhatóan izgalmas találkozóra biztos sok szurkoló lesz kíváncsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!