Húsevő baktérium támadta meg gátfutót

Egy augusztusi műtétet követően húsevő baktérium támadta meg Kiss Dániel, a jövő évi olimpiai részvételt már korábban kiharcoló Európa-bajnoki bronzérmes szervezetét - írta szombati számában a Blikk.

MTI

  
 "Februárban beültettek egy lemezt a lábközépcsontomba. A beavatkozás után viszonylag hamar elkezdhettem az edzéseket, sőt, olimpiai A szintet is futottam. Ám egy idő után iszonyatos fájdalmat éreztem, járni is alig tudtam már, elmentem orvoshoz, és kiderült, eltörött a lemez - nyilatkozta a kezdetekről a napilapnak a 29 éves atléta. - Augusztus végén újabb operáció következett, gondoltam, néhány hét múlva már tréningezhetek, de sajnos nem így történt. Szörnyű róla még beszélnem is, de a szervezetemet húsevő baktérium támadta meg. Amikor tudatosult bennem, mekkora a baj, összeomlottam."
   
Ez a fertőzés rendkívül veszélyes - olvasható az újságban -, ugyanis a kötőszövetbe kerülő baktérium rendkívül gyorsan szaporodik, szinte "felfalja" a megtámadott testrészt. A felépülés egyetlen útja a terület radikális sebészi megtisztítása, majd az antibiotikumos kezelése.
   
"Az orvosok végül megtalálták a szükséges ellenszert, de még nem volt vége a szenvedéseimnek" - tette hozzá Kiss, akire újabb műtétek vártak, mivel az eltört lemez miatt károsodott a lábközépcsontja is.
  
 Az atlétát sokkolták a történtek, de mint mondta: már jobban van, s hiszi, hogy meggyógyul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!