Bucher Rebeka tanintézeti bajnok

Keszthely - A Georgikon Tanüzem színeiben versenyző Bucher Rebeka lovastusa bajnoki címet szerzett Szelles nevű lovával Bábolnán.

Góth Imre

A lovastusa - mondják a hozzáértők - az egyik legsokoldalúbb versenyzőt igénylő szakág, hiszen díjugratásban, díjlovaglásban és tereplovaglásban is jó teljesítményt kell nyújtania annak, aki eredményesen szeretne szerepelni. Nos, a Tanintézetek Országos Bajnokságán ez a hármas együttállás megvalósult Bucher Rebeka esetében, aki a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. által megrendezett, tradicionális szezonzáró versenyen az általános iskolások kategóriájában végzett az első helyen.

Rebeka a részvétel jogát még a keszthelyi Egry József Általános Iskola diákjaként vívta ki, ám a Balaton-parti város Vajda János Gimnáziumának diákjaként indult a viadalon. A felkészülésben edzője, Egyed László segítette, aki két éve foglalkozik vele, amióta versenyekre jár.

- A sikerért meg kellett dolgozni - mondta az ifjú bajnoknő. - Hat éve lovagolok, és nagyon örülök, hogy kipróbálhattam magam Bábolnán. Minden nap elmegyek a lovardába és foglalkozom a lovammal. Nagyon szeretem az állatokat és a sportolást, így a két legjobb dolgot egyszerre tehetem. Addig versenyzek, míg kedvem lelem benne és el nem érem a legjobb eredményt, amire képes lehetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!