A Demokratikus Koalíció a Balsai-jelentés költségeire kíváncsi

A Demokratikus Koalíció (DK) pontos elszámolást kér a Balsai-jelentés elkészítésének költségeiről; az ügyben írásbeli kérdéssel fordultak a miniszterelnökhöz.

MTI

Varju László, a DK pártigazgatója vasárnapi sajtótájékoztatóján „túlkapásokkal telinek” nevezte a 2006-os őszi rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízotti jelentést, és egyértelműnek tartotta az annak elkészítésében résztvevők politikai elfogultságát.
   
Bírálta azt is, hogy információi szerint a jelentés készítői nemcsak autót, számítógépeket, irodát kaptak, hanem összesen 21 millió forint jutalmat is.
   
Az országgyűlési képviselő kérdései között szerepel, hogy mennyibe került a miniszteri megbízott tevékenysége, a miniszterelnökség szervezetén belüli, illetve külső megbízások költségeivel együtt.
   
Varju László arra is választ vár Orbán Viktortól, etikusnak tartja-e, hogy több millió forinttal gazdagodott, aki Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ügyében feljelentést tett.
   
A pártigazgató kifogásolta, hogy a jelentés elkészülte után is hatályosak voltak a megbízási szerződések, így ezzel kapcsolatban is választ vár.
   
A politikus arra is kíváncsi, „milyen speciális, a miniszterelnökség és kormánytisztviselők által el nem végezhető feladata volt a miniszterelnöki megbízottnak”, amelyre egy meteorológus végzettségű szakértő volt a „legalkalmasabb megoldás”.
   
Varju László azt kéri: a jelentés alapjául szolgáló valamennyi tanácsadói véleményt, iratot, közérdekű adatot bocsássák rendelkezésére. Hozzátette: kéri a munka hiánytalan elvégzést igazoló teljesítési igazolások másolatát is, továbbá azt: nevezzék meg ki a felelős ezek jóváhagyásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!