Tűzoltók versenyeztek Teskándon

Nyolc fordulós, országos tűzoltóverseny záróakkordja zajlott szombaton a teskándi sportpályán, a zalaegerszegi tűzoltóság rendezésében. Összesen 46 csapat mérte össze tudását.

Magyar Hajnalka

S a feladat? Nyolcszáz literperces kismotoros fecskendő összeszerelése, majd  tíz-tíz  liter víz célba juttatása, egy parányi lyukon keresztül. Ezen belül is két kategóriában versenyeztek, a modern kismotoros fecskendőkkel, valamint a régi szerkezettel, retro kategóriában.

- A legtöbb az emberek gyorsaságán múlik, a technika sem elhanyagolható, továbbá az úgynevezett sugárcső is fontos,  minél zártabb a vízsugár, annál könnyebb vele eltalálni a céltáblát - avat be  Wéber Antal,  a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől. A 46 csapat az ország valamennyi szegletét képviselte, sőt, Szlovákiából is érkeztek tűzoltók, összesen 460-an versenyeztek. A győztes zalaegerszegi csapat 28,28 másodperc alatt teljesítette a feladatot, ők nyerték a retro kategóriát is.

Eredmények. Retro kategória: 1. Zalaegerszegi HÖT 30,15 mp., 2. FTP Újbuda 31,94 mp., 3. Vál ÖTE 33,44 mp. Modern kategória:  1. Zalaegerszeg HÖT 28,28 mp., 2. Becsehely ÖTE (férfi) 31,5 mp., 3. Kaba ÖTE (férfi) 32,69 mp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!