Göcseji szilvafesztivál: összefogással életet lehet vinni a falvakba

Sem a szilvásgombóc, sem a szilvapálinka nem maradhatott el az ötödik alkalommal megrendezett göcseji szilvafesztiválról. Minderről a szilvágyiak gondoskodtak, de a vendégek is hoztak magukkal jócskán finomságokat, hiszen az egész napos program egyik csúcspontja a főzőverseny volt.

Gyuricza Ferenc

A mintegy kétszáz lakosú zalai kisközség számos alkalommal bizonyította már, hogy összefogással, valamint jó ötletekkel életet lehet vinni az aprófalvakba. Így történt ez szombaton is, hiszen már a főzőversenyre benevezett 13 csapat is jelentős látszámot eredményezett, ám sokan voltak kíváncsiak a kulturális programra, illetve olyanok is akadtak, akik csak a kóstoló vagy a kiállított termékek miatt látogatott el a göcseji községbe.

Az idei program ráadásul a falu értékeinek gyarapításával is együtt járt. A szombat délelőtt folyamán a Nagy-hegyen felavatták azt a pincemúzeumot, amely az egykori falusi szőlőgazdálkodás eszközeit és módszereit mutatja be, a déli ünnepi szentmisét követően pedig Pintér László országgyűlési képviselő a most felújított kultúrházat, illetve az újonnan kialakított játszóteret adta át használatba a helybélieknek. A három beruházás együtt mintegy 18 millió forintba került, melyek döntő hányadát pályázati támogatásból közösen biztosította az önkormányzat és a Szilvágyért Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!