Fókuszban a magyar hagyományok Völgyifaluban

Főzőverseny és kulturális műsor, valamint barátságos futballmérkőzés szerepeltek az immár negyedik alkalommal megrendezett falunap programjában Völgyifaluban.

Gyuricza Ferenc

A mintegy 350 fős településen valamennyi program a magyar hagyományok jegyében telt, hiszen mint azt Balaskó József, a Muravidéki Magyar Önkormányzat Nemzetiségi Közösség helyi képviselője kérdésünkre elmondta, a település lakossága 90 százalékban az őshonos kisebbséghez tartozik, számukra ezért természetes, hogy a falunapon a magyar értékek kerültek fókuszba. Igaz volt ez a délelőtti főzőversenyre, a benevezett másfél tucatnyi csapat mindegyike a magyar ízeket részesítette előnyben, de a délutáni kulturális műsort is a magyar folklór uralta.

A közösség tagjai külön köszöntötték a Muravidéki Nótázók tagjaként fellépő dr. Bence Lajos író-költőt, aki a közelmúltban vehette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. A programban a muravidéki művészeti csoportok mellett magyarországi közreműködők - köztük a testvértelepülés Szilvágy művészeti csoportjai és szólistái - léptek fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!