Nagyon várják már a szombati vendégeket

2024.05.24. 15:30

Futballünnepre készülnek Söjtörön

Igazi fociünnepre készülnek a településen, ahol szombaton a falu szülöttére, az MLSZ egyik alapító tagjára, Horváth Ferencre emlékeznek, felavatják az felújított öltözőépületet, majd a Söjtör Deák Ferenc SE és a magyar öregfiúk-válogatott gálameccse is szerepel a programban.

Kerkai Attila

A magyar öregfiúk-válogatott tagjaival sokan szeretnének Söjtörön is találkozni. A fotó egy korábbi találkozó előtt készült, de valószínűleg többen is itt lesznek a söjtöri összecsapáson

Forrás: MLSZ

Korábban már beszámoltunk az előkészületekről és az esemény apropójáról is, a szervezés pedig most már nem is csak a célegyenesbe fordult, hanem elérkezett a pillanat, hogy a gondos előkészítés után várhatóan egy igazán tartalmas nap következzék Söjtörön. A haza bölcse, Deák Ferenc szülőfalujában nagy várakozással tekintenek a szombati nap elé.

Ahol már délelőtt gyerekprogramok lesznek, de a fő attrakció 13 óra körül jön el, amikor felavatják Horváth Ferenc emléktábláját a söjtöri sportpályánál. A 150 éve, 1884-ben Söjtörön született Horváth Ferencnek nagy szerepe volt az FTC labdarúgó szakosztályának és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a megalakulásában is, melynek első főtitkára és első elnöke volt. Aki mindezt kikutatta, és az emléktábla állításának az egyik ötletadója Márkus György volt, akinek ötletét Söjtör önkormányzata is felkarolta, így a helyi, felújított öltözőépület átadásával együtt leplezik le az emléktáblát. Az avatás után a Söjtör DFSE és a magyar öregfiúk válogatott mérkőzése következik délután két óra után.

Mint megtudtuk, nagyon sok vendéget várnak, az MLSZ részéről például Nyilasi Tibor elnökségi tag is jelezte érkezését, de az MTK és az FTC is képviselteti magát. Az öregfiúk válogatottban pedig ismert magyar és persze zalai futballisták lépnek pályára, Gellei Imre és Csank János korábbi szövetségi kapitányok vezetésével. Minthogy sok vendéget várnak, a Söjtört és Tófejet összekötő utat szombaton 12 és 17 óra között teljesen lezárják, ugyanis csak ezen az útszakaszon tudják megoldani a vendégeket szállító gépjárművek parkolását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában