Nagykanizsa: testvérvárosi művésztelepek alkotásai a HSMK galériájában

Nagykanizsa város napja alkalmából a kendlimajori testvérvárosi művésztelepek alkotásaiból nyílt kiállítás a HSMK galériájában.

Benedek Bálint

A pénteki megnyitóra zsúfolásig megtelt az Ősze András-galéria, ahol több művésztelep legjobb alkotásai mellett a legutóbbi, április 10. és 16. közötti kendlimajori alkotótábor termései is helyet kaptak. A június 10-ig látható tárlatot elsőként Cseresnyés Péter polgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, s mint elmondta: a város büszke lehet az alkotókra, hisz ők egyfajta nagykövetek, akik művészetükön keresztül hirdetik Kanizsa jó hírét.

 

Ebben egyetértett vele az osztrák testvértelepülés, Puchheim város alpolgármestere, Wolfgang Wusching is. Szerinte komoly elismerés illeti a Kendlimajor Művésztelepet vezető Ludvig Zoltánt, aki időt és energiát nem kímélve küzd azért, hogy mind több alkotót bevonjon a munkába.

Ludvig Zoltán, Stamler Lajos  és Szabó Gabriella munkái mellett Kazanlak, Magyarkanizsa, Gleisdorf, Kovászna, Puchheim és Bihács 21 alkotójának festményeit és kisplasztikáit Tiborcz Iván jazzmuzsikája kíséretében tekinthette meg a közönség.

További kanizsai hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!