Kézikönyv segíti a szabaduló fogvatartottakat

Az év első negyedében megjelenik a szabaduló fogvatartottak támogatóinak praktikus tanácsokat kínáló kézikönyv - mondta Pantali Zoltán dandártábornok, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka.

MTI

Uniós forrásból finanszírozott kutatásuk eredményeként körülbelül hétszáz oldalnyi szakmai anyagból gyúrták össze azt a mintegy 160 oldalt, amely bekerül a kétezer példányban megjelenő kötetbe; ezt büntetés-végrehajtási nevelőknek, illetve munkaügyi központoknak, a pártfogói szolgálatnak, továbbá önkormányzatoknak juttatják majd el.
   
A kézikönyvben egy a jogi háttérre is kitérő helyzetbemutatás és a szakpolitikai irányelvek gyűjteménye mellett egy olyan címjegyzék is helyet kap, amely minden, a szabadulók támogatásában érintett intézmény elérhetőségét tartalmazza - közölte a parancsnok.
   
A projekt részeként rendeztek oktatást tizenkét nevelőtisztnek, ők intézményükbe visszatérve továbbadták kollégáiknak a megszerzett tudást.
   
Megemlítette: tapasztalataik szerint a szabadulók jelentős hányada vákuumba kerül, mivel nincs lakása, munkahelye; ha ezen tudnak segíteni, minden bizonnyal kevesebben lépnek a bűnismétlés útjára.
   
A Kapuláz címmel 2009 novemberében indított projekt megvalósítására több mint 37 millió forintot nyertek az Európai Szociális Alapból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!