Diszkótragédia - Szerdán tárgyalja a kormány a tervezett jogszabály-módosítást

Összeállította a kormány által létrehozott munkacsoport azt a jogszabálytervezetet, amelynek célja, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő olyan tragédiák, mint január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen - közölte a kormányszóvivő egy hétfői háttérbeszélgetésen.

MTI

   
Nagy Anna elmondta, a munkacsoport javaslata szerdán kerül a kabinet elé, a módosuló szabályozás részleteit ezt követően ismertetik.
   
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter korábban azt mondta, a vonatkozó európai irányelvet figyelembe véve is van lehetőség arra, hogy a kereskedelmi tevékenységet végzők esetében ne csupán bejelentési kötelezettség legyen, hanem engedélyezési eljárás is.
  
Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára az MTI-nek adott hétvégi interjúban kifejtette: a jövőben a szakhatóságok - mint például a rendőrség, a tűzoltóság és az ÁNTSZ - is korlátozhatják a szórakozóhelyek nyitva tartását; negyedévente kötelező ellenőrzést írnak elő a tömegrendezvények megtartására alkalmas helyiségekre, illetve szabályozzák a szabadtéri rendezvényeket is a diszkótragédia kapcsán.
   
Január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint fulladás okozta. Az ügyben nyolc embert gyanúsítanak halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait az ügyészségnek. A szórakozóhelyet a terézvárosi jegyző január 19-én 90 napra bezáratta, majd a West Balkán néhány nappal később a honlapján közölte, végleg bezár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!