Egészségváros Zalaegerszegen - ingyenes szűrővizsgálatokkal

A Richter Gedeon Gyógyszergyár kezdeményezésére létrejött országos programsorozat keretében június 12-én, szombaton Zalaegerszegen a Dísz térre látogat a Richter Egészségváros.

zaol.hu

A program alapvető célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében. A szombati napon megrendezésre kerülő rendezvényen a szórakoztató családi programok mellett a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt.

A 10.00 és 17.00 óra között zajló programok során csontritkulás-, prosztata-, és bőrgyógyászati szűrést, koleszterin-, és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.A szűrések mellett refluxbetegség, Alzheimer-kór, onkológiai és nőgyógyászati témákban felmerülő kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, de dietetikusok, gyógytornászok és gyógyszerészek is rendelkezésre állnak a nap folyamán. Mindemellett gyógytorna gyakorlatokat is tanulhatnak, végezhetnek a rendezvényre látogatók, valamint részt vehetnek véradáson és újraélesztési tanfolyamon is - értesítette portálunkat dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója.

Az akció különlegessége, hogy a város, a megye lakosai aktív részvételükkel növelhetik a Richter Gyógyszergyár által a Zala Megyei Kórház számára felajánlott 2 millió forint adomány összegét. Az egészség megőrzése, fenntartása céljából szervezett programokon való részvételért adománypontokat kapnak az érdeklődők, mely adománypontokat a rendezvény végén a szervező gyógyszergyár adományforintokká vált be, s így tovább növelhető a kórház részére felajánlott adomány összege. Volt olyan város, ahol a lakosság aktív részvételével megduplázta a kórház részére felajánlott adomány összegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!