Napfény-es utazás Székelyföldön (fotókkal)

A kanizsai Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének szervezésében negyven kanizsai érintett vagy szimpatizáns vett részt az idei erdélyi körutazáson.

Riersch Zoltán

A társaság megtekintette Nagyvárad, Királyhágó, Kolozsvár,Szováta, Parajd, Korond, Marosvásárhely, Gyergyószenmiklós, Brassó, Vajdahunyad, Sepsiszentgyörgy nevezetességeit. Gyógyulási és turisztikai célzattal le - és megmászták a parajdi sóbánya lefele 247, fölfelé közel kettőszáz lépcsőjét, szemeiket és szívüket megfürdették a Medve - tó, Szent - Anna tó, Zetelaki víztárazó, valamint a már nem is annyira Gyilkos-tó hullámaiban.

Megkoszorúzták, majd Riersch Zoltán Székelyföldön december után című verse elhangzása után elénekelték a Székely himnuszt Farkaslakán, Tamási Áron sírjánál. Megfürdették lelküket a Csíksomlyói szűzanya áldást és kegyelmet osztó tekintetében.

A körutazás csúcspontjaként Aradon éjjel tizenegy órakor főhajtás mellett megemlékeztek a magyar szabadságharc vértanúiról.








Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!