Kellett ez? Nincs kihasználva milliókba került számítógépes terem a csömödéri iskolában

Hetvenmillió forintért új könyvtárral, számítógépteremmel bővítették 2006-ban Csömödér általános iskoláját, de ma már többen kétségbe vonják, szükség volt-e ekkora beruházásra.

zaol.hu


A kihasználatlanság problémájával lapunk már április elején foglalkozott. Mint akkor beszámoltunk róla, a Gárdonyi Géza nevét viselő csömödéri iskola nem önálló intézmény, hanem a pákai központú Öveges József Közép-zalai Általános Iskola egyik telephelye.  A csömödéri intézményben 3 éve korszerű informatika szaktanterem és könyvtár létesült, mely most szinte kong az ürességtől, mert költségtakarékossági okból a fenntartó társulás és az iskolavezetés is úgy látta jónak, a felsős diákok nem a csömödéri telephelyen tanulják a számítástechnikát, hanem Pákán - így az intézmény megspórolja az utaztatásuk költségét.

A parlagon maradt, hatvan százalékban uniós, negyven százalékban állami forrásból, csaknem 70 millió forintért felépített és berendezett épületrész problémájával a csütörtöki Népszabadság is foglalkozik. 

Mint írják, három éve egy emberként örült a falu, ma viszont többen is kétségbe vonják, szükség volt-e ekkora beruházásra: intézményátszervezés miatt ugyanis harmadára csökkent a tanulók száma, s mindössze huszonhét alsó tagozatos diák maradt az iskolában, így szinte teljesen kihasználatlan a tízmilliókért létrehozott részleg.

A lap információi szerint korábban a diákokat naponta kisbusszal szállították Pákáról Csömödérre, amikor informatikaórájuk volt, s mindez az egyes hírek szerint évente egymillió forintnál is többe került.  Miután áprilistól a felsős diákok Pákán tanulták a számítástechnikát, a  csömödéri iskolában csak  az alsós tanulók maradtak, akik hetente egyszer egy órára használják a géptermet.

Bár felvetődött, hogy átköltöztetik az számítógépeket Pákára, de végül ezt az ötletet elvetették, de mint megtudtuk, az iskola keresi a lehetőséget a géppark nagyobb kihasználtsága érdekében.

Lapunk korábbi cikkét ide kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!