Gyerekek nélkül a hozzájuk kötött segítő szakmák is veszélybe kerülhetnek

Milyennek ítéli manapság a gyermekvállalási kedvet, s milyen eszközökkel és programokkal lehetne javítani ezen a statisztikán? - kérdeztük dr. Buzás Judittól, az ÁNTSZ kistérségi tisztifőorvosától Nagykanizsán.

Kelemen Valéria

- A tavalyi évben a születési szám roppant alacsony volt, jóval elmaradt a korábbiaktól, mert a mai, kedvezőtlen gazdasági és társadalmi körülmények között nem nagyon vállalnak a nők gyereket - kezdte válaszát a Családvédelmi Szolgálatot is működtető ÁNTSZ tisztifőorvosa, dr. Buzás Judit. - Lassan húsz éve beszélünk már arról, hogy az iskolákban be kéne vezetni a családi életre nevelést, a tanrend fontos részeként. Mi is sokat gondolkodtunk a motiváció növelésén, s ennek egyik eszközeként, Jövőnk a gyermek címmel kiállítást szervezünk szeptember 12-ére, a gyerekek világnapjára - olyan tárgyakat, bútorzatot és ruházatot bemutatva, melyek régen segítették a gyermekek felnevelését. Hiszen nehezebb időkben is vállaltak a családok gyerekeket, boldogság- és örömforrásként tekintve őket. Gyerekek nélkül a hozzájuk kötött segítő szakmák, a házi gyermekorvosi- és védőnői szolgálatot, a bölcsődéket, az óvodákat és az iskolákat lefedők is veszélybe kerülhetnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!