Lendvai lemond a második forduló után

A Népszabadság értesülése szerint Lendvai Ildikó lemond a második forduló után. A lap szerint újragondolhatják az MSZP nevét, "brandjét" is.

MTI

A lap hétfői számában megjelent cikk szerint abban már "egyfajta egyezség" született, hogy a második forduló után Lendvai Ildikó lemond posztjáról. Egységes a pártvezetés abban is, hogy Lendvai Mesterházy Attila kormányfőjelöltet ajánlja majd a párt élére. Mesterházy megőrizné a frakcióvezetői posztot is - írta a Népszabadság.
   
Mint hozzátették: Mesterházy vállalja a feladatot, de csak ha a kongresszus is úgy dönt. Utóbbinak különösebb akadálya nem lehet, személye mögött határozott egység mutatkozik - írja a lap.
   
Úgy tudják, hogy a pártvezetés legbefolyásosabb tagjai abban is azonos állásponton vannak, hogy a párt egységének megőrzése érdekében a legjobb forgatókönyv, ha a választások második fordulója után "csak" pártelnököt választanak, az önkormányzati választások után pedig megtartják a szükséges, teljes tisztújítást. Döntően azért, hogy kidolgozzák az új politizálási és működési módot, és az új alapszabály szerint válasszanak már helyi és országos vezetést - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!