Készíts valami különlegest húsvétra!

Húsvétra legszívesebben minden kiskölyök egy élő, puha nyuszikát vinne haza, de sajnos nem lehet minden lakásban és házban tapsifülest tartani.

zaol.hu


Viszont csinálhatok magatoknak kis kedvencet, amihez nem is kell más, csupán egy kukac alakú lufi és némi kézügyesség! Kérjétek meg anyut, aput, tesót, hogy segítsenek és készítsetek magatoknak lufinyuszit!

A Mosolyszerviz lufizsonglőre, Polgár Piroska mutatja meg nektek, milyen egyszerű is ez. Először is fújjátok fel a tetszőleges színű kukaclufit annyira, hogy a végén maradjon 8 cm-nyi hely. Ezután egy kisebb részt válasszatok le és csavarjátok meg, majd két nagyobbat, de azok legyenek egyformák. Ez lesz a fej és a két fül. Fontos, hogy nem szabad elengedni, amíg nem rögzült a csavarás, hiszen akkor visszaugrik.

Ezután jön a lufikedvenc nyaka, amit egy kisebb rész elcsavarásával kapunk, majd a két mellső lábát válasszuk le szintén úgy. Egy nagyobb darab lesz a nyuszi háta, ide érdemes egy aprócska farkincát is hajtani, hiszen e nélkül nem is lenne igazi a kedvencünk, végül a két hátsó lábat illesztjük össze és húzzuk előre a mellső lábak elé. Hogy a nyuszkó még élethűbb legyen, alkoholos filctollal rajzoljunk neki pofikát! Itt aztán már igazán szabadon ki tudtok bontakozni: mosolygós, morcos, pökhendi vagy éppen őrült tapsi arcot is rajzolhattok, ahogy éppen kedvetek van.

 A nagy képen látható másik nyuszi már egy kicsit bonyolultabb, több mint húsz lufi kell hozzá és kezdő lufihajtogatóknak bizony sok idő.

Vendéglátónk, Piroska elárulta, nem olyan nagy ördöngösség, csupán némi gyakorlat szükséges hozzá és persze kreativitás, hiszen ez a tapsi is az ő fejéből pattant ki. Persze nem szó szerint! Először négy gömblufiból készítjük el a talpát, amin áll, majd két hosszú kukaclufiból meghajtjuk a testet, ehhez rögzítjük a gömbfejet, kettejük közé egy sárga csokornyakkendő kerül. A fülek elkészítése a legbonyolultabb: egyenként négy lufi és hatalmas türelem kell hozzá. Az arcocska, vagyis a szemek, az orr, a pofi és a fogak rögzítéséhez Piroska kétoldalas ragasztót ajánl. Hogy a nyuszikánk akár több hétig is ilyen délcegen álljon, egy virággal támasszuk meg, ami két (rózsaszín és zöld) kukaclufiból áll össze. A hat szirom többszöri félbehajtással készül, amibe a szárat beledugjuk, majd két levelet csavarunk rá. S hogy miért jobb a lufiállat mint az élő? Ez a nyuszi nem kér enni, nem kell alatta takarítani sem, de azért a simogatással csak óvatosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!