ZTE üdvrivalgás: megvan a 19. bajnoki győzelem! (galériával, nyilatkozatokkal)

Szombaton este a ZTE együttese a zalaegerszegi sportcsarnokban a PVSK csapatát fogadta vendégül. A szurkolók idegőrlő percekkel megtűzdelt, izgalmas mérkőzést láthattak, melyet ZTE hétpontos különbséggel nyert meg.

zaol.hu

Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-PANNONPOWER 78-71 (20-12, 17-21, 19-21, 22-17)


1. negyed végén: 20-12

A ZTE nagyon felkészült az összecsapásra, remekül kezdett, s triplákkal számos pontot gyűjtött össze - csak Trepák 9 pontot dobott a húszból. 

A sérüléséből felépült, s a pályára visszatért Watson is remekül játszott: egyetlen hibát sem vétett.

Az első negyed 8. percében lépett pályára Chad Timberlake, akinek több forog kockán, mint egy sima bajnoki siker. A légiós próbajátéka ezzel a találkozóval zárul ugyanis, és a szakmai stáb szombat este eldönti, hogy marasztalja-e Zalaegerszegen.


2. negyed végén: 37-33

A pécsi csapat összeszedetten játszik: Bojovic és tavaly még a ZTE színeiben játszó Helbich pontjaival tartja a lépést a zalaegerszegi együttessel szemben.

Persze a  ZTE játékosai sem hagyták magukat, főleg Watson kosárlabdázott kiemelkedően - a félidő végén 17 pontnál tart.

Ivica Mavrenski, a PVSK NB I-es férfi kosarasainak edzője emlékezetes "visszatérő", hiszen a ZTE KK volt játékosáról van szó, aki a 2001 és a 2002-es szezonban kosarazott a zalai megyeszékhelyen. A hazai szurkolók is tapssal köszöntötték őt, jelezve: nem felejtették el "zalai múltját".


3. negyed végén: 56-54

A ZTE kezdeti lendülete valamelyest alábbhagyott, némi fásultság érezhető a hazai csapat játékán.

A negyed vége előtt két perccel Lakatos kettő büntetőjével az amúgy jó mozgást produkáló pécsiek lekörözték a zalaikat.

Viszont az utolsó másodpercekben Wilson triplájával a ZTE ismét átvette a vezetést.


Negyedik negyed végén: 78-71

Az utolsó negyed rögtön Hinnant három pontos dobásával kezdődött...

A ZTE alacsonyabb felállásra váltott, s az amerikai hármas (Watson, Hinnant és Timberlake) erős teljesítménye is hozzájárult a nyeréshez.

Ahogy mondani szokás: a kötelező győzelem a legnehezebb, hiszen figyelembe kell venni a pécsiek jó játékát (ügyesen tapadtak a ZTE játékosaira, igaz a meccs vége felé már nem jelentettek különösebb veszélyt).

Timberlake teljesítménye is meggyőzőnek tűnt: a sportoló 5 pontot gyűjtött össze, alig volt hibás dobása, s ügyesen szerezte meg a lepattanókat.
Majd kiderül, hogy mindez a ZTE szakmai stábját is meggyőzte-e.
 

Megvan a ZTE 19. bajnoki győzelme! 

A Pécs igazolta hírét: nehezen legyőzhető csapat, mely azonban az esetek nagy részében azért kikap. Ezzel a problémával szerencsére nem kell törődnünk, de van saját bajunk. A meccs jól végződött, de ettől még figyelmeztető jel kell legyen a ZTE számára. A csapat programja egyre sűrűbb, a hosszú hibátlanság és az esélyesség terhe mind nyomasztóbb, a játékosok fáradnak és fásulnak – a szezon vége pedig még messze.

Völgyi Péter: „Parádés kezdés után nagyon akadozott a támadójátékunk, de egy utolsó rohammal sikerült legyőzni az egyébként igen jól játszó Pécset.”

Ivica Mavrenski: „Kemény mérkőzés volt, erre is számítottunk. Harmincöt percig egált tudtunk játszani, aztán kaptunk 2-3 triplát, elrontottunk pár támadást és ez elég is volt, hogy megint kikapjunk. Gratulálok a ZTE-nek és minden jót kívánok a csapatnak a továbbiakra.

Timberlake marad

 A ZTE KK szakmai vezetése még szombat este döntött: a tíz napos próbajáték után a szezon végéig megtartja harmadik amerikai légiósként Chad Timberlake-et. Bodrogi Csaba ügyvezető elmondta: nem a kosaras Pécs elleni játéka győzte meg őket, inkább az edzéseken és a Falco elleni találkozón látottak, s a légiósról begyűjtött információk. A keret bővítése mellett szólt, hogy a hosszú menetelés során előfordulhatnak és elő is fordulnak sérülések, miközben megnőtt a csapattal szembeni elvárás, s a riválisok is erősödtek


Meccs előtt: A PVSK ellen a ZTE toronymagasan esélyes

Völgyi Péter csapata toronymagasan vezeti a bajnoki tabellát, s a PVSK elleni összecsapásnak is a kék-fehér együttes az elsöprő esélyese.

- Minden szempont mellettünk szól, de persze most is ugyanolyan koncentrációval és odaadással kell játszanunk, mint az eddigi meccseken - adott ízelítőt Bodrogi Csaba ügyvezető pénteken abból, milyen is a helyes hozzáállás a csapat részéről egy ilyen összecsapás előtt. - A Pécs, a tavalyi kupagyőztes nincs jó passzban, hátulról harmadik a tabellán és a bajnokságban vereség-szériában van, de nem tűnik széteső csapatnak. Általában kevés ponttal maradnak alul, a végjátékaik olyanok, hogy akár a javukra is eldőlhetnének a meccsek. Más kérdés, hogy aztán nem a javukra dőlnek el, s remélem, ebből a szempontból a szombati mérkőzés sem lesz kivétel.



Forrás: Zalai Hírlap - Urbanics Pál, Varga Andor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!