Sebestyén Júlia: "úgy érzem, jól futottam" (nyilatkozattal)

Sebestyén Júlia a 13. a női műkorcsolyázók rövid programját követően a vancouveri téli olimpián, melynek keddi versenynapján Bene Márton a 71. helyen végzett férfi óriás-műlesiklásban.

MTI

 A negyedik olimpiáján szereplő Sebestyén szépen futott, egy hibát vétett, s 57,46 ponttal zárt. A 2004-es Európa-bajnokság győztese egyetlen rontását a tripla flip ugrásnál követte el, melyből két lábra érkezett a jégre. Az élen a dél-koreai világbajnok Kim Ju Na áll.

 


"Egy ponttal maradtam el szezonbeli legjobb eredményemtől, úgy érzem, jól futottam - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának a 28 éves korcsolyázó. - A tripla flipnél elkövettem egy hibát, két lábra érkeztem, de a többi elemmel nem volt gond, a tripla luc kombináció és a dupla axel is jól sikerült."

Sebestyén helyzetét nehezítette, hogy a hazai pályán versenyző Joannie Rochette után lépett jégre, akit a nézők hatalmas ovációval köszöntöttek, s aki annak ellenére mutatott be harmadik helyet érő programot, hogy vasárnap szívrohamban elhunyt az édesanyja.
   
"Megszoktam már az ilyen helyzeteket, Naganóban és Salt Lake Cityben is hazai sportoló korcsolyázott közvetlenül előttem" - mondta Sebestyén, majd hozzátette: erős a mezőny, és ezért apróságok döntenek a helyezéseket illetően, de számára az a legfontosabb, hogy elégedett legyen saját teljesítményével.
   
Férfi óriás-műlesiklásban az olimpiai újonc Bene mindkét futamon célba ért, s végül a győztes svájci Carlo Janka összidejétől közel 30 mp-cel elmaradva lett a 71.
   
Janka sikere nem nevezhető meglepetésnek, hiszen a fiatal svájci síző a tavalyi vb-n is megnyerte ezt a számot. Mögötte két norvég, Kjetil Jansrud és a harmadik vancouveri érmét begyűjtő Aksel Lund Svindal végzett.
   
A nap során további négy számban osztottak érmeket. A női sílövők váltóversenyét a címvédő oroszok nyerték magabiztosan Franciaország és Németország stafétái előtt. Az északi összetett csapatainak viadalában is a négy évvel ezelőtti győztes osztrák négyes diadalmaskodott, mögötte az amerikai és a német csapat ért célba.
   
A síakrobaták női krossz számában hazai győzelem született a vb-első Ashleigh McIvor révén. A kanadai versenyző a döntőben a norvég Hedda Berntsent és a francia Marion Josserand-t utasította maga mögé.
   
A legnagyobb visszhangot a férfi gyorskorcsolyázók 10.000 méteres versenye váltotta ki, miután a legjobb időt futó, 5000 méteren győztes holland Sven Kramer egy pályaváltásnál rossz sávba sorolt be, amiért utólag kizárták. Az aranyérmet ezek után a dél-koreai Li Szeung Hun nyakába akasztották, az ezüst az orosz Ivan Szkobrevhez, a bronz pedig a címvédő holland Bob de Jonghoz került.


Eredmények:

Alpesi sí, férfi óriás-műlesiklás:
Carlo Janka (Svájc)
Északi összetett, csapat:
Ausztria (Bernhard Gruber, David Kreiner, Felix Gottwald, Mario Stecher)
Gyorskorcsolya, férfi 10.000 m:
Li Szeung Hun (Koreai Köztársaság)
Síakrobatika, női krossz:
Ashleigh McIvor (Kanada)
Sílövészet, 4x6 km-es női váltó:
Oroszország (Szvetlana Szlepcova, Anna Bogalij-Titovec, Olga Medvedceva, Olga Zajceva)

 Magyar eredmények:
alpesi sí, óriás-műlesiklás:
71. Bene Márton 3:05.97 p
műkorcsolya, nők, állás a rövid program után:
13. Sebestyén Júlia 57,46 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!