Lánykérés után, diploma előtt a 2004-es Zala Szépe

Jelenleg az állatkínzás valamint az állatvédelem témakörében írja a diplomamunkáját a jogásznak készülő Németh Eszter Nóra, aki 2004-ben 18 évesen nyerte meg a Zalai Hírlap 15. Zala Szépe versenyét. Az elmúlt hat évet főleg tanulással töltötte a kanizsai szépségkirálynő, aki már középiskolás korában rátalált a szerelemre. A fiatalok szándékai komolyak, hisz Eszter kezét a közelmúltban megkérte állatorvos kedvese.

Benedek Bálint

- Nyáron, éppen sárgabarack-lekvár készítés közben édesapám odanyújtotta a Zalai Hírlapot, ahol az állt, hogy már csak aznap lehet jelentkezni a Zala Szépe versenyre - elevenítette fel az emlékeket, Németh Eszter Nóra. - Azt gondoltam, fiatal vagyok, hát megpróbálom, nincs vesztenivalóm. Bepattantam a kocsiba, és Zalaegerszegen tényleg az utolsó pillanatban neveztem.


Amikor Eszter meglátta a versenyen társait kicsit elbizonytalanodott, hiszen erős mezőny, csinos, okos lányok léptek a színpadra. Az utolsó momentumig az estélyi ruhás felvonulásig egy fikracnyi esélyt sem adott magának.
- Akkor megtört a jég, fellélegeztem, s a szemem sarkából láttam az elismerő pillantásokat - folytatta Eszter. - Magasba lendültek a maximális, tíz pontot jelző táblák, a testvérem Ágnes pedig már titkon kiszámolta, hogy ezek után én leszek a befutó.

Igaza lett. Viszont nem csak a zsűrit győzte meg a természetes megjelenés, Esztert a közönség is a szívébe zárta, és a versenyt követően számtalan gratulációt kapott.

- Csak szeretettel közeledtek felém, szerencsére az irigység szikráját sem tapasztaltam - mesélt tovább. - A falujárásokat nagyon élvezetem, hiszen a Zalai Hírlap háziasszonyaként számos, a megyében köztiszteletben álló emberrel is megismerkedhettem.

 



A kanizsai lány mindig is szorgalmas volt, és a Batthyány Lajos Gimnáziumban eltöltött négy év alatt német és angol nyelvből is középfokú nyelvvizsgát szerzett. Az érettségi után egyenes út vezetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára.

- Eközben a nyelvtudásomat is tudtam kamatoztatni, ugyanis három egymást követő évben a vendégeket fogadtam az ország egyik legnagyobb társadalmi eseményén az Operabálban - mosolygott Németh Eszter Nóra. - Persze mindig figyeltem arra, hogy a munka ne menjen a tanulás rovására. Szerencsére jól osztottam be az időmet, így soha nem volt lelkiismeret furdalásom, hogy valami kimaradt az életemből. Bizonyára ez a csillagjegyemből is adódik, hisz mérlegként a kiegyensúlyozottság vezérelt. A hétköznapok rendszerint tanulással teltek, aztán a hétvége a családomé volt.

 



A helyzet azóta sem változott, bár a 23 éves Eszter jelenleg a diplomamunkáján dolgozik Zalakaroson, ahol  már praktizáló állatorvos vőlegényével, dr. Virág Zsolttal tervezik a jövőjüket. Van egy családi vállalkozásuk, amiben Eszter - ha kell - tevékenyen részt vesz. Foglalkozik a vendégekkel, sőt segít az értékesítésben.

- Az idegenforgalom és a szállodaipar új tárlatokat nyitott előttem, így egy diplománál nem állok meg, szeretnék elmélyülni ennek rejtelmeiben - folytatta Németh Eszter Nóra. - Sokan megkérdezték a szépségverseny után, hogy a 176 centiméteres magasságommal  miért nem vállalok modellkedést? A válasz végtelenül egyszerű: soha nem vágytam a nagy felhajtásra, s mindig úgy éreztem a fiatalság múlandó. Nekem reális, megvalósítható céljaim voltak, vannak és lesznek.

Hat év távlatából Eszter alakja semmit sem változott, bár elmondása szerint a tanulás miatt az elmúlt időszakban keveset sportolt, ráadásul nagyon szeret enni, sőt szereti a magyaros ínyenségeket. Persze tudatosan kerüli a szénhidrátokat, sok gyümölcsöt és salátákat fogyaszt, és ügyel arra, hogy dekoratív maradjon.

- Nem engedhetem el magam - folytatta. - A dinamikus életvitelemhez mégis hozzátartozik a fittség, hisz nő vagyok, akinek számít az elegancia, és az igényesség egyaránt. 

 



A kanizsai lány jól érzi magát Zala megyében, s itt a nyugalom és a béke szigetén megtalálta a boldogságot. Bár már menyasszony, mégsem szeretne világra szóló lakodalmat csapni, mint mondja mind a mai napig a szerelem csodálatos érzése fűti, amit csak a hozzá legközelebb állókkal osztana meg.

- Szeretnék egy boldog családot, ahol a feleség és a férj a legnagyobb egyetértésben éli az életét - vélekedett Eszter. - Ez nem álomkategória, hiszen a nővéremmel, Ágnessel kiváló nevelést kaptunk a szüleinktől. Ők a példaképeim, ugyanis eddig minden döntésemben mellettem álltak, s azt hiszem ennél többet nem is kívánhatnék tőlük...



A jubileumi 15. Zala Szépe versenyen a nagykanizsai gimnazista, Németh Eszter Nóra győzött, aki ráadásul a közönségdíjat is begyűjtötte. A zsűri elnöki tisztségét az 1989-es első Zala Szépe nyertese, Kun Edit töltötte be. Az ítészek döntése alapján szoros versenyben 184 ponttal a dél-zalai Németh Eszter Nóra ülhetett a trónra, aki mögött 182 ponttal a zalaszentgróti Kovács Adrienn végzett. A második udvarhölgy pedig 179 ponttal a zalaegerszegi, Váradi Veronika lett. A dobogósok számos értékes ajándékkal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!