Komolyabb balesetek nélkül telt a havazás (frissítve)

A kora esti információink szerint csütörtökön 5-6 cm hó esett megyénkben, de szerencsére nem okozott fennakadást a havazás és nagyobb balesetek nélkül telt a nap. A meteorológiai előrejelzések szerint további jelentősebb havazásra nem kell számítani.

zaol.hu

A rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ügyeletese csupán néhány koccanásos balesetről számolt be. Reggel 7 óra és délután 15 óra között 5 baleset történt megyénk útjain. Ebből 3 Zalaszentgrót és Zalabér között – tudtuk meg a katasztrófavédelem ügyeletén.  Kisebb koccanásos balesetek, két árokba csúszott személyautó és egy árokba csúszott kamion az eddigi leltár.

 Az utakon jelenleg is folyamatosan dolgoznak, sózzák, tolják a havat  tudtuk meg  a közútkezelő ügyeletesétől. Megyénk útjai jól járhatóak, a legtöbb helyen már csak vizes a burkolat, a mellékutak többsége is jól járható, bár még sok helyen hókásásak. 

A csúszós, havas, hó kásás utak  miatt a rendőrség azt javasolja, tartsanak nagyobb követési távolságot az autósok.

Mint Paksa Ferenc, az egerszegi üzemmérnökség vezetôje elmondta, a megyében minden út járható volt csütörtök este, a főútvonalak feketék, néhol hókásásak voltak, a mellékutakon viszont figyelni kell a letaposott hóra.

A meteorológiai előrejelzések szerint további jelentősebb havazásra nem, de keményedő hidegre számítani kell mától.

Téli utakon - olvassa el dossziénkat itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!