Balesetek a csúszós utakon Zalában (frissítve)

Autóbusszal, kamionokkal és személyautókkal is történtek balesetek a Zala megyei utakon a kedden kezdődött havazás miatt - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete szerdán. A rendőrség közlése szerint többnyire könnyű sérülésekkel jártak a balesetek.

zaol.hu


Zalában nincs járhatatlan út

Zalaszentgyörgyön szerda reggel összeütközött egy autóbusz és egy személyautó, a helyszínen a tűzoltók segítségét is kérték. Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense  közölte: eddig ismeretlen okból tért át a gépkocsi a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező autóbusszal. A balesetben a személyautót vezető nő szenvedett könnyű sérülést.
   
Zalatárnokon egy osztrák rendszámú kamion került az árokba, ennek a járműnek a műszaki mentését szintén a tűzoltók végezték. Hajnalban ugyancsak egy kamion csúszott árokba a 74-es főúton, a barnakpusztai elágazónál, de az utat nem kellett lezárni.
   
Kedd estig Balatonszentgyörgyön, Nagyrécsén, Becsehelyen és Alsópáhokon voltak kisebb koccanások, árokba csúszások, de személyi sérülés csak Nagyrécsénél történt, ahonnan egy embert súlyos állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség tájékoztatása szerint a frontális ütközés során az egyik autó sofőrje szenvedett súlyos sérüléseket, a másik gépkocsivezető könnyebben sérült meg.
   
Zala megyében az elmúlt 24 óra alatt 10-15 centiméter hó hullott. A közútkezelők ügyeletei arról tájékoztattak, hogy a megyében nincs járhatatlan út, de a burkolat a főutakon általában latyakos, hókásás, a mellékutak pedig a letaposott hótól nehezebben járhatók, ezért óvatosságra intették az autóvezetőket.



Országos helyzet
   
Az Útinform adatai szerint a Dunántúl északi és középső részén, a Duna-Tisza-közén és az északkeleti országrészben továbbra is havazik. A Balatontól délre eső területeken megszűnt a csapadék, keleten ónos eső, a Dél-Alföldön pedig eső esik.

A főutak burkolata nyugaton és északon latyakos és hókásás, a déli területeken vizes, a keleti részeken pedig, ahol ónos eső esik, síkos. A mellékutakon rosszabb a helyzet: az ország szinte egész területén havas, hókásás a burkolat. Csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén maradtak szárazak az utak. Északon, Nógrád megyében és a Mátrában sokfelé jegesedést is jeleztek - közölte az Útinform.
   
Budapesten egyelőre nem okozott a havazás nagyobb fennakadásokat a közlekedésben; a főbb útvonalak járhatóak, csak néhány útszakaszon kell torlódásra számítani - közölte a Fővinform ügyeletese szerda reggel. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 107 munkagéppel és 730 hómunkással végzi a hó eltakarítását, de a mellékutakra még nem jutottak el, ezért ezek havasak, csúszósak.
   
Vas megyében az éjszaka 5-6 centiméternyi friss hó hullott, de egyelőre minden út járható. Huszár Tibor, a Magyar Közút Kht. regionális ügyeletének munkatársa közölte: a főutak burkolata hókásás, latyakos, a mellékutak a letaposott hótól síkosak.
   
Komárom-Esztergom megyében 5-6 centiméter hó esett szerda hajnalra, de egyelőre itt sincs járhatatlan útszakasz - mondták el a közútkezelők üzemmérnökségein. Az M1-es autópályáról éjjel eltakarították a havat, jelenleg a csúszásveszély miatt sózzák az úttestet.
   
Győr-Moson-Sopron megyében is járható valamennyi út. Itt eddig 8-10 centiméternyi hó esett, a főutak hókásásak, a mellékutak havasak - közölte Dávidházy Róbert, a megyei közútkezelő ügyeletese.

Téli utakon - olvassa el cikkeinket itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!