Hóhelyzet: 59 baleset, 29 sérült, két halott szerdán reggel (frissítve)

Országszerte havazik, de az utak egyelőre mindenütt járhatóak. Megyénkben 4-5 cm hó esett, de eddig nem okozott különösebb fennakadást. Két halottja és 29 sérültje volt annak az 59, a szerda reggeli órákban a havazás és a fagy miatt bekövetkező balesetnek, melyhez a tűzoltókat riasztották.

zaol.hu


59 baleset történt szerda reggel

"Nagyon sok autós még nem vette észre, hogy itt a tél és növelni kell a követési távolságot, csökkenteni kell a sebességet és fel kell szerelni a téli gumikat. Ennek megfelelően a közlekedési balesetek többsége ráfutás, árokba csúszás" - mondta Szentes György szóvivő.

Országszerte havazik, az utak azonban, ha lassan is, de járhatóak. Nincs fennakadás a közszolgáltatásokban sem, zavartalan a víz, gáz és áramszolgáltatás. Nincsenek elzárt települések, az időjárás miatt nem volt szükség se kitelepítésre, sem a katasztrófavédelem által szervezett ellátásra.

A téli időjárásnak megfelelően működik az ország - mondta Szentes György.



Országszerte havazik, de az útak egyelőre mindenütt járhatók

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek elmondta: országszerte erősen felhős az ég, többfelé esik a hó. Újabb havazás várható a déli óráktól a középső országrészben, majd keleten, észak-keleten. A ország középső területein 2-5 centiméteres hóra lehet számítani estig, keletebbre 3-7 centiméterre.

A hőmérséklet napközben várhatóan országszerte 0 és -4 Celsius-fok, este -1 és -6 között lesz, a fővárosban napközben -2, este -3 fokra lehet számítani - tette hozzá Bozóki István.

Az Útinform közleménye szeA Dunántúl nyugati területein már megszűnt a havazás, de Ajka, Tapolca és Keszthely környékén, valamint a dél-Dunántúlon esik vagy szállingózik a hó.

A főutak latyakosak, hókásásak, a nyugati határszélen nedvesek. A mellékutak hókásásak, havasak, letaposott hótól síkosak, csúszósak.

A látási viszonyok többnyire kielégítőek, de Keszthely térségében sűrű ködre készüljenek. Szintén ködös az idő Marcali, Szántód és Paks közelében, valamint Monor környékén.

Az Útinform honlapján az olvasható, hogy az autópályákon számos baleset lassítja a közlekedést. Az M5-ösön két kamion ütközött össze Lajosmizse térségében, Budapest felé az 5-ös főútra terelték a forgalmat, Szeged felé egy sáv járható. Az M6-os autópálya 50-es kilométerénél a Dunaújváros felé vezető oldalon kamion ütközött személyautóval, ezért csak a belső sávon lehet haladni. Az M7-es 13-as kilométerénél a Balaton felé vezető oldalon két személyautó ütközött, ezért csak egy sávban haladhatnak a járművek.    

Megyénkben mintegy 4-5 cm hó esett eddig. A katasztrófavédelem ügyeletes munkatársa érdeklődésünkre két kisebb balesetről számolt be. Egy autó Lenti külterületén csúszott az árokba, egy másik, somogyi balesethez pedig zalai tűzoltók vonultak menteni: Balatonszentgyörgyön szintén egy autó csúszott meg.

Az autóbusz közlekedésben megyénkben nincs fennakadás - közölte a Zala Volán diszpécsere. Viszont a sonline.hu közlése szerint Somogy megyében  15-20 perces késéssekkel kell számolni, ami érintheti a Zalába érkező járatokat is.

Forrás: MTI, Zalai Hírlap, Útinform

 

Téli utakon - klikk ide!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!