Idén tizenháromszor ázott el a lakása! Ezért nem fizet a bérlő

Zalaegerszeg - Perben áll az önkormányzattal egy landorhegyi bérlő. Török Ferencné azt állítja: többször elázott a bérlakása, s a javításokra már rengeteg pénzt költött a lakáskezelő kft. helyett.

zaol.hu

Idén tizenháromszor fordult elő, hogy elázott a lakás, panaszolta az  asszony.
- Bokáig állt a víz a kisszobában, volt, hogy egy hónapban háromszor. Például augusztus tizenkettedikén, a  falból folyt a víz!

Török Ferencné elmondta, a nagyszobában a parketta jött fel a nedvességtől, most a spájzban hullik  a vakolat. A falak egy részét nikecellel borította, mert tapétát nem tudott felragasztani  a nedvesség miatt, mutatta. Az asszony kilakoltatás előtt áll, nagy  összegű lakbérrel tartozik. Egy ideje azért nem fizet,  mert úgy véli:  a LÉSZ Kft.-nek be kellett volna számítania a lakbérbe azt a 560 ezer forintot, amit a lakásban előfordult meghibásodások javítására  költött.


A cég  álláspontja egészen más. Gallai Gábor műszaki vezető előrebocsátotta: Török Ferencné bérleti szerződését  2007 márciusában felmondták a tartozásai miatt.
- Attól kezdve különböző fórumokon tesz panaszt ellenünk, alaptalanul - nyilatkozta a műszaki vezető.

Gallai Gábor nem tud  mind a  tizenhárom elázásról. Érkezett néhány bejelentés a lakótól különféle ügyekben az elmúlt években, de a hibák kijavítása nem a LÉSZ Kft. dolga volt, állította. Egyszer például a szomszéd fürdőszobájától ázott el a lakás, most ősszel pedig a szennyvízcsőben volt dugulás, a vezetéket  kicserélték. Gallai Gábor rámutatott: a közös vezetékek javítása a társasház feladata, a  lakáson belüli teendőket  pedig  egyértelműen leírja a bérleti szerződés.

A bérlő és a lakáskezelő  perben áll. A LÉSZ Kft. lakáselhagyási pert indított Török Ferencné ellen, aki ellenkeresettel élt. Az ügy tehát a bíróságon tisztázódik majd.


Növekvő hátralékok
Tavaly sem volt kevés, de idén csaknem 40 százalékkal nőtt a LÉSZ Kft. kintlévősége, amely már eléri a 118 millió forintot.  Az önkormányzati  lakások bérlői közel 52 millió forint lakbérrel és 58 millió forint közüzemi díjjal tartoznak. Kilakoltatás azokat fenyegeti, akiknek a hátraléka  több mint  150 ezer forint. Eddig 103 ilyen bérlővel szemben  kezdeményezett eljárást a LÉSZ Kft. Az adósok általában önként visszaadják a lakást, hét bérlő ügye azonban végrehajtási szakaszba jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!