Érdemes lesz kimozdulni a hétvégén

A szomorkás, hűvös idő ellenére is érdemes lesz kimozdulni a négy fal közül, ezen a hét végén is sok izgalmas, látványos program szerepel a kínálatban. Az autók, a tudomány, a művészetek rajongói is találnak maguknak elfoglaltságot.

zaol.hu


Autós találkozó
Szombaton a nagykanizsai Csónakázó-tónál másodszor rendeznek autós találkozót. Az egész napos programot sok más mellett autó szépségverseny, hangnyomásmérés, motorblokk hajító viadal, illetve  sörivó verseny színesíti.

Kiállítás
Pénteken 17.30-kor nyílik a kanizsai HSMK-ban Josef Hasenöhrl német festőművész Utazás című tárlata.

Márton-napi programok
Dobronakon vasárnap délután rendezik meg a hagyományos Márton-napot, melynek nyitányaként   a  Pap-hegyen, a Szent Orbán-kápolnánál 13.30-tól leszüretelik a világ legidősebb tőkéjéről ültetett szőlővessző termését. Ezt követően a Dobronoki György-háznál tartanak borkeresztelést, amit a helyi bortermelők must- és borkóstolója követ.

Csurka István a vendég
A Kiskutasi Esték keretében, a Hogyan tovább Magyarország? című közéleti beszélgetés-sorozat következő vendége Csurka István lesz. Az írót, politikust Halász Gábor, Kiskutas polgármestere kérdezi pénteken 18 órától a kiskutasi faluházban.

Nemzetiségi nap
Német nemzetiségi napot rendeznek pénteken 16 órától Szepetneken a Királyi Pál ÁMK-ban. Fellépnek az iskola diákjai, koncertet ad a Királyi Kórus is.

Fizika fesztivál
Szombaton 9.30-tól tartják a kanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban a XII. Zemplén Győző Fizikaversenyt, mely után egyetemi professzorok tartanak előadásokat a tudományág érdekességeiről, például a szuperlézerről.

Érmebörze és kiállítás
A kanizsai éremgyűjtők rendeznek vasárnap 10 órakor kiállítást a HSMK-ban a magyar forradalom és szabadságharc 161. évfordulójára emlékezve. A kiállítás után érembörzére kerül sor.

Előadás
A magyar tudomány napja alkalmából pénteken 17 órától Lelkes András tart előadást a Mura mente gazdálkodásának történetéről a letenyei városi könyvtárban.

Gyalogtúra
Szécsiszigetről indul vasárnap 9 órakor az a gyalogtúra, amely során a résztvevők a vétyemi ősbükköst, valamint a környező szőlőhegyeket járják végig. A mintegy 15-20 kilométeres táv során lehetőség lesz borkóstolásra is.

Idősek napja
Lovásziban, az Olajbányász Művelődési Házban pénteken 15 órától tartják az idősek napját. Sok más mellett fellépnek a helyi óvodások, általános iskolások és a gondozási központ lakói.

Egészség napja
A Keresztury ÁMK-ban szombaton 14 és 18 óra között Egészség napja címmel rendeznek nagyszabású összejövetelt. Az érdeklődőket egészségügyi szűrésekre  sok más mellett  szem- és hallásvizsgálatra, anyajegyszűrésre, testzsír-,  anyagcsere-, csontsűrűség mérésre  várják, lesz ételkóstoló, táplálkozási tanácsadás, termékbemutató. Latin-amerikai táncokkal, nevető jógával, nordic walkinggal, hastánccal és néptánccal  szintén ismerkedhet a látogató. Koncertet ad Lola is.


Zenés produkciókból bőséges a kínálat

Vendég a Big Bandnél
Szombaton 18 órakor Hámori János trombitás vendégeskedik a Kanizsa Big Bandnél. A koncertre a Plakát Házban kerül sor.

Nótaest
Szombaton 16.30-tól tartja hagyományos nótaestjét a kanizsai  Tüttő János Nótaklub a Hevesi Sándor Művelődéi Központban.

Harmonikaszó
Pénteken 18 órától ad koncertet a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban Orosz Zoltán harmonikaművész. Az előadó színes repertoárral érkezik,  a nagyérdemű a francia sanzontól kezdve az argentin tangón át a délszláv népzenéig szinte mindenféle muzsikát hallhat.

Koncertek
Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban vasárnap 19 órakor az Ismerős Arcok együttes várja az érdeklődőket lemezbemutató koncertjére.  A Besenyő Kávéházban pénteken 20 órától Kriszti és a Magyarucca lesz látható, hallható. Szombaton 20 órától Lukács Sanyi várja gitáresttel a közönséget az Agora Kávézóban. A Champ's étteremben ugyancsak szombaton 21 órától pedig a D. N. S. muzsikál. 
Nagykanizsán, a Medgyasszay Házban szombaton 19 órától Ferenczi György és a Racka Jam játszik.
Keszthelyen, a Balaton Színházban péntek este az énekközpontú, dallamos világzenét játszó Lighthouse együttes lép színpadra. Az 512-es Clubban szombaton 21 órától a Jurij, a Second Avenue és a Livelarge lesz a vendég.
Zalaszentgróton, a Centrál Parkban szombaton 21 órától az Acoustic Blues Duo mutatja be programját.Ű

Kvártélyház
Lenti kápolnai városrészében vasárnap este öt órai kezdettel  a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei a Kvártélyház Italiano című zenés összeállítással szórakoztatják a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!