Demonstráltak a szörpüzem volt dolgozói Pölöskén

Demonstrációt kezdtek hétfőn hajnalban Pölöskén a szörpüzem egykori dolgozói közel hat hónapi elmaradt bérükért; a 30-40 ember a felszámolás alatt lévő cég telephelye előtt gyülekezett. Az összegyűlt dolgozók tíz óra körül oszlottak szét, miután telefonon beszéltek a felszámolóval.

zaol.hu


A demonstrálókhoz 7 óra után megérkezett Bognár Kálmán, aki újságírók előtt is megismételte az októberben az MTI-nek tett kijelentését, hogy meglátása szerint a felszámoló valójában cége vagyonának megszerzésében és kijátszásában, nem pedig megőrzésében érdekelt. Most is úgy fogalmazott, hogy a felszámoló törvénytelenül folytatja az eljárást, "szétverték az üzem egy részét", a gépek, a technológia egy része már nincs meg, holott azokra a hitelező bankok jelzálogjoga volt bejegyezve.
   
Elmondta, hogy a hiányolt iratok a Marosholding ügyvédi irodájánál voltak letétben, onnan valóban ő hozta el, de ha a felszámoló nem ismerte volna a gazdálkodási adatokat, nem tudta volna begyűjteni 480 vevőtől a cég kintlévőségeit.
Bognár Kálmán azt hangsúlyozta: szeretnék helyreállítani a cége törvényes működését, a hitelezőkkel is tárgyaltak már erről, de szerinte az ellene indított büntetőeljárásnak nincs köze a társaság felszámolásához.
   
A szörpüzemnél összegyűlt dolgozók 10 óra után oszlottak szét, miután telefonon ők is beszéltek a felszámolóval. Az egyik volt dolgozó az MTI-nek azt mondta: miután mindkét fél a maga álláspontját hangoztatja, ezért megpróbálnak egy találkozót szervezni a felszámoló és a cégtulajdonos között, hogy tisztázzák a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!