Ami szem-szájnak ingere: Dinnye rózsák és sütőtök margaréták

A gyümölcs- és zöldségszobrászat témakörében tartott gyakorlati bemutatóval egybekötött előadást a Magyar Gasztronómiai Szövetség helyi diákszekciója tagjai számára kedden a Denis Étterem és Panzióban Keglovics Róbert.

zaol.hu

A rendezvényt a szakmai szervezet helyi tagja, Dénes Elek szervezte, s mint a bemutatón kiderült, a csodás gyümölcs-, illetve zöldségköltemények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, sok eseményre, rendezvényre készítenek már egyedi dekorációkat.

A művek alkotója, a zalaegerszegi Keglovics Róbert  az Ady-iskolában végzett, s korábban a vendéglátásban dolgozott. A szobrászat e fajtáját először krumplin gyakorolta, s mint mesélte a legszebb művek dinnyéből, céklából, tökből, illetve jégcsapretekből születnek.

Egy-egy remekmű alkotása előtt nem készít skiccet a művész, mindegyik spontán születik, de nagy kézügyesség és érzék kell hozzá.


Információ: Gyuricza Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!