2009.11.24. 17:03
Ami szem-szájnak ingere: Dinnye rózsák és sütőtök margaréták
A gyümölcs- és zöldségszobrászat témakörében tartott gyakorlati bemutatóval egybekötött előadást a Magyar Gasztronómiai Szövetség helyi diákszekciója tagjai számára kedden a Denis Étterem és Panzióban Keglovics Róbert.
A rendezvényt a szakmai szervezet helyi tagja, Dénes Elek szervezte, s mint a bemutatón kiderült, a csodás gyümölcs-, illetve zöldségköltemények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, sok eseményre, rendezvényre készítenek már egyedi dekorációkat.
A művek alkotója, a zalaegerszegi Keglovics Róbert az Ady-iskolában végzett, s korábban a vendéglátásban dolgozott. A szobrászat e fajtáját először krumplin gyakorolta, s mint mesélte a legszebb művek dinnyéből, céklából, tökből, illetve jégcsapretekből születnek.
Egy-egy remekmű alkotása előtt nem készít skiccet a művész, mindegyik spontán születik, de nagy kézügyesség és érzék kell hozzá.
Információ: Gyuricza Ferenc