Elkelt a Zelka!

A Tarr Kft.-hez került Zelka Zrt. optikai kábelhálózata, és ezzel 59 település közel 34 ezer előfizetője csatlakozott a szekszárdi székhelyű céghez. A munkát az újonnan kinevezett igazgató irányítja majd, de a területen és az ügyfélszolgálaton a korábbi munkatársak látják el a feladatokat.

zaol.hu

A változásról ezekben a napokban értesülnek a Zelkánál kábeltévét, internetet vagy éppen telefont előfizetők.   Az egerszegi cég eddig hetvennél több településen nyújtott telekommunikációs szolgáltatást.

A 150 millió forintos jegyzett tőkéjű - 45 magánszemély, jobbára a Zelka volt és jelenlegi dolgozói  - által birtokolt vállalkozás üzletrészének eladása már egy éve felmerült, majd megkezdődtek a tárgyalások.  Ennek lezárultával 13 fejállomás kivételével  ami 15 települést, 6000 előfizetőt szolgál ki  a legmodernebb részeket, az optikai hálózatot és a hozzá tartozó fejállomásokat szeptember végén értékesítették.  

Az új, családi tulajdonban lévő szekszárdi kft. október közepe óta gyakorolja jogait, az előfizetők pedig december elsejétől kezdődően kapják a számlát már a Tarr Kft.-től.

- Az országban ekkora előfizetői létszámot érintő kábeltelevíziós akvizíció még nem zajlott le - közölte Tarr János, a  Tarr Kft. ügyvezetője, aki azt is elmondta, hogy a beruházás akkor térül meg, ha nem veszítik el az ügyfeleket, ezért a csatornakiosztásban és az árakban nem terveznek változtatást, de sávszélesség és sebességnöveléssel fejlesztik az internet-szolgáltatást.

A tervekről az igazgató elmondta: új ügyfélszolgálati irodát és  telephelyet alakítanak ki. A munkát az újonnan kinevezett igazgató irányítja majd, de a területen és az ügyfélszolgálaton a korábbi munkatársak látják el a feladatokat. A Zelka Zrt. 40-50 dolgozóját jogfolytonos munkaviszonyban, az eddigi munkaviszonyukat elismerve veszik át.

A több mint 100 alkalmazottat foglalkoztató cég várható éves árbevétele 4,5-5 milliárd forint. Ebből Zala megyében 1-1,5 milliárd forint bevételre számítanak, melynek nagy részét fejlesztésekre és banki hiteltörlesztésre fordítják.

Tarr János beszélt arról is, hogy a családi vállalkozást édesapja 1979-ben - akkor még kisiparosként - indította el. Kezdetben 2-3 ezer háztartást láttak el központi antennás szolgáltatással Szekszárdon és Dombóváron.
Az elektroműszerész, távközlési és gazdasági szakmérnöki végzettséget szerzett Tarr János nyolc évvel ezelőtt vette át a cég irányítását. A kft. jelenleg öt megye - Tolna, Somogy, Baranya, Fejér, Bács-Kiskun - mintegy 200 településén működik. Az ellátási terület decembertől Zala, Veszprém és Vas megyével bővül, így összesen 110 ezer ügyfél számára biztosítanak kábeltelevíziós szolgáltatást, 40 ezer háztartást internet-, 15 ezret telefon- és 6-7 ezer előfizetőt digitális televíziós szolgáltatással látnak el.

A dél-dunántúli régió közel 200 települését a Szekszárd központtal kiépített optikai hálózat kapcsolja össze; Zala, Vas és Veszprém megye 60 települése pedig Zalaegerszeg központtal kapcsolódik egymáshoz. A két hálózatot a budapesti központ köti össze. 

Tarr János szerint a családi vállalkozás egyik előnye, hogy az előfizetőknek több, "ügyfélbarát" szolgáltatást tudnak biztosítani. Az internet jelenti a jövőt, valószínűleg a televíziózás is átalakul majd, de az optikai hálózat lehetőségei még nincsenek teljesen kiaknázva - tette hozzá az igazgató. A hagyományos, analóg televíziózás még hosszú ideig megmarad, mert a családok a régi, de még működőképes televíziókat nem fogják kidobni, és egy digitális dobozkával is lehet biztosítani a vételt.


Forrás: Zalai Hírlap - Arany Gábor, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!