40 százalékkal nőtt a felderített jogsértések száma

Zalaegerszeg - Évente 4.500-4.600 külföldi állampolgár kér letelepedési vagy huzamosabb időre szóló tartózkodási engedélyt a nyugat-dunántúli régióban - közölte Kovács Gyula, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatóságának vezetője kedden az államigazgatási kollégium ülését követő sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

zaol.hu

A huzamosabb időre tartózkodási engedélyt kérők 60 százaléka európai uniós állampolgár, ők többnyire gyógyturizmus, pihenés miatt érkeznek a térségbe. A környező országokban élő magyarok és a harmadik országbeli állampolgárok inkább munka, tanulmányok vagy családi kötelékek miatt kérnek ilyen engedélyt.
   
Kovács Gyula tájékoztatása szerint az illegális migrációs esetek száma 2007-ben az előző évekhez képest 30-40 százalékkal, 1.600-ról 1.100-ra csökkent, majd 2008-ban lényegében változatlan maradt.
   
Az idén azonban 40 százalékkal nőtt a felderített jogsértések száma, ennek az a magyarázata, hogy javult a hatóságok közötti együttműködés - mondta az igazgatóság vezetője, hozzátéve: a külföldiek itt-tartózkodása a közrendre, a közbiztonságra nem jelent súlyos kockázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!