Zalakaros is ”mobil lesz”

Zalakaros - Csütörtökön a fürdőváros képviselőtestülete módosította a parkolási rendeletét. A jövőben - több zalai városhoz hasonlóan - Zalakaroson is lehetőség lesz a mobilos parkolásra.

Mórocz Zsolt

Módosították a fizetőparkolók működéséről és igénybevételéről szóló zalakarosi rendeletet. Az új rendelkezés szerint a jövőben Zalakaroson is lehet majd mobiltelefonon fizetni a parkolási díjat.

Emellett az is elhangzott a csütörtöki ülésen, hogy elmaradtak a tervezettől Zalakaros idei bevételei az első félévben, gond azonban nincs, hiszen mindössze arról van szó, hogy a több mint 270 millió forintos tavalyi pénzmaradvány felhasználására csak a második félévben kerül sor. Ezzel párhuzamosan a kiadások is az időarányos terv alatt maradtak, a felhalmozási célú költségek mindössze 7,7 százaléka realizálódott eddig - a folyamatban lévő beruházások is a második félévre teljesülnek.

Ezt követően még számos napirendi pontot megvitattak a jelenlévők, többek között a településen működő közhasznú alapítványok éves beszámolóit, illetve a jövő évi belső ellenőrzési tervet hagyták jóvá.   


Információ: Szalabán Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!