Sótlan rizsen és vízen élt a zalai fitnesz szépség, Gaál Fanni (fotókkal)

Zalaegerszeg - Néhány napig vízen és sótlan rizsen élt a zalaegerszegi XXL Fitnesz Sport Klub versenyzője. Szerencsére nem szenvedett hajótörést és lakatlan szigetre sem keveredett, ám a jó eredmény érdekében be kellett tartania a szigorú diétát. Gaál Fanni nemrégiben mutatkozott be az USA-ban, majd miután hazatért, továbbutazott az Alpok - Adria Nemzetközi Szépségversnyre.

Péter Gyöngyi

A mozgás, a sport már több, mint tíz éve fő- , de legalábbis fontos szerepet játszik a harmadikos gimnazista életében és ezért bizony sokszor komoly áldozatokat hoz. Az augusztusban a nevadai Renoban megrendezett Fitness Women világbajnokságon mindössze öten indultak magyar színekben, Magyarországról ennyien kvalifikálták magukat a tengerentúli megmérettetésre. Nem akármilyen kihívás előtt állt tehát Gaál Fanni, aki ráadásul fitnesz vonalon most debütált a felnőttek között. Huszonhatan indultak, tizenhetedikként végzett. 



Gaál Fanni lapunk Szépségversenyén Június Szépeként


- Egész nyáron, míg mások pihentek, vakációztak, én edzettem, diétáztam. Viszont elmondhatom, hogy részt vettem egy amerikai világbajnokságon és nem is zártam rossz helyen. Edzőim, Pukánszky Éva és Gáspár László segítették a felkészülésemet - kezdte a beszámolót az Ady-gimnázium harmadikosa. Mikor máskor, mint egyik edzése után szakítottunk erre időt. - Mindent megtettem annak érdekében, hogy jól vegyem az akadályokat, de természetesen rutinosabbak voltak a többiek, akik már nem először szerepeltek felnőttek között. Ezúttal nagyobb volt a teher és nehezebb volt a verseny is. A testfordulónál, amikor az izomzatot, a felépítést, az alakot pontozzák, általában tíz percet töltünk a színpadon, ezúttal körülbelül egy órán át pózoltunk...

És a gyakorlat még csak ezután következett. A legkönnyebb rész - ha akadt ilyen - talán az estélyi ruhás felvonulás volt. 


Kemény munka...


- A tengerentúlon hatalmas show-t csinálnak a versenyből - folytatta lelkesen Fanni. - Ötcsillagos, 2000 szobás szállodában laktunk, étterem, üzletek, színházterem, minden együtt volt, a kiszolgálás is fantasztikus. És isteni kint a sajttorta...

Miközben sorolja az élményeket, újra és újra szóba kerülnek az ételek. Nem véletlenül. 

- A diéta viselt meg nagyon, a verseny előtti három-négy napban vizen és sótlan rizsen éltünk. Amikor befejeződött a program, mindenek előtt kekszes csokit ettem, de szerintem mindegy lett volna, mi kerül elém, sós vagy édes... - osztja meg velem a kirándulás árnyoldalait. - Anyu itthon palacsintával várt, azt kértem. A barátom anyukája pedig méteres kalácsot és brassóit készített nekem...


..de eredményes:  Fanni csodás formában van


Amikor utoljára diskuráltunk, éppen szakítás után volt, eszerint időközben társra talált, vetem közbe, mire mosolyogva helyesel. Aztán visszakanyarodunk még néhány mondat erejéig az USA-beli látogatáshoz. Korábban sosem járt kint, noha versenyeredménye szerint már megtehette volna. Ám túlságosan fiatal volt, meg aztán az út pénzbe kerül, nem is kevésbe. Szerencsére most segített Zalaegerszeg városa is. Los Angelesben és New Yorkban is körülnézett, összesen tíz napot töltött odaát. 



Fanni az USA-ban


- Nagy élmény volt, az emberek udvariasak, előzékenyek - összegzett, majd hozzátette, jövőre szeretne ismételni.
Miután kifújta magát, újra következhetett a diéta.

- Gyakorlatilag így áll össze az életem. Diéta, verseny, pihenő, aztán újra kezdődik minden előlről - jegyezte meg. - Nehéz mindent összeegyeztetni, hogy sportban is jó legyek, izmot építsek, ne hízzak, a magánéletemre is jusson idő és tanuljak is: idén testnevelésből és angol nyelvből előrehozott érettségit szeretnék tenni.



Gaál Fanni


Míg az USA-ban időzött, édesanyja benevezte az Alpok-Adria Nemzetközi Szépségversenyre. A jelentkezésre hamar jött a válasz, a zsűri szerette volna látni a középdöntőben, amit azonban augusztus 22-én rendeztek. A szervezők megértőek voltak, a válogatót egy héttel korábban megtartották és Fanni gond nélkül továbbjutott a megmérettetés Tolna megyei döntőjébe, Paksra. 


Gaál Fanni az Alpok-Adria Nemzetközi Szépségversenyen 

 
- Élveztem a versenyt, imádom a színpadot - mondta. - Először kedvenc ruhánkban kellett bevonulni, ezt a részt egy kis beszélgetés színesítette. Néhány tánclépést is vártak tőlem, salsa lépéseket mutattam. Aztán következett a fürdőruhás, majd az estélyi ruhás felvonulás. Büszke vagyok rá, hogy második lehettem, nagyon sok szép lány volt ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!