Sikerült egyetlen mondattal vérig sérteni a fél országot (újságírói jegyzet)

ZH - "A jó munkaerőt meg kell fizetni, ha ezt nem tesszük, csak hülyéket kapok"... - szó szerint ezt találta mondani egy bizottsági meghallgatáson Kocsis István, a BKV vezérigazgatója. Hát, régen sikerült egyetlen mondattal így vérig sérteni az ország döntő többségét. És ezen már az sem finomít túl sokat, hogy Kocsis is elismerte, cégénél túl magasak a jutalmak és a végkielégítések.

Mórocz Zsolt

Mert mit is állított a vezér? Nem kevesebbet, mint hogy aki okos és jó munkaerő, az nyilván csak busás jövedelemért vállal munkát. Aki tehát tehetsége és  munkabírása ellenére  olyan állást tölt be, ahol nincs  kitömve végkielégítéssel s milliós  fizetéssel, az csak hülye lehet? Persze,  a kreativitást, a tehetséget, a tapasztalatot és a felelősséget meg kell(ene) fizetni, de azért kissé nyugtalanít, hogy így gondolkodik egy főmenedzser. 

Vagy talán nem tud róla, hogy kis hazánkban léteznek roppant  szerényen fizetett százezrek,  akik kényszerből vagy elhivatottságból  is hajlandók szürkeállományuk és  idegrendszerük javával táplálni munkahelyükön  a napi darálót? Ők mind  hülyék volnának? Esetleg:  úgy kell nekik, miért választottak gyatrán fizető hivatást. 

Ha nem lennének ilyen ostobák, kapkodnának utánuk a BKV-nál. Ahol nyilván csupa olyan vezető dolgozik, akinek  tízszer magasabb az IQ-ja az átlagnál, s napi 48 órán át képes  teljesíteni.  Borzadva gondolok rá, milyen volna a fővárosi tömegközlekedés, ha ez nem így volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!