Egy tonna pontyot telepítettek a Zalába (fotókkal)

Zalaegerszeg - Kellemes őszi időtöltésük lehet a közeljövő napokban a megyeszékhely környéki horágszoknak, ugyanis a város térségében jó fogásra számíthatnak a szerdai haletelepítésnek köszönhetően.

Sinkovics Eta

Magas, nehezen megközelíthető partszakaszhoz közelített a halastartályokkal megrakott teherautó szerdán Zalaegerszegen, a folyó neszelei oldalán. A haltelepítésben közreműködő horgászok hosszú csúszdát eresztettek a folyóba, s néhány perc alatt mintegy ezer kilogramm, háromnyaras, azaz fogható, 1-1,5 kilós kopoltyús került a vízbe.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Pontytelepítés a Zala folyóba - ZH fotók: Ohr Tibor

A Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége hozta Zalaszentgrótról, s telepítette a Zalába a halakat. Mint a helyszínen tartózkodó Tóth István, a szövetség alelnöke elmondta, idén a szervezet haszonbérletében levő négy vízbe (nagykanizsai Csónakázó-tó, a megyeszékhely melletti Gébárti víztározó, a Zala és a Mura folyó zalai szakasza) összesen több mint 8,7 millió forintot fordítottak haltelepítésre, és az év végéig még várhatóan 4 millió forint értékű hal kerül e vizekbe. Ezen felül, két megyeszékhelyi egyesület támogatásával őshonos compót is hoznak a Gébárti-tóba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!