Fűszerezett keleti mese (frissítve képgalériával)

Egervár - Női botos tánc, csörgőkarikás tánc, fátyoltánc. Többek között ilyenekkel kápráztatták el a nőzőket a IV. Nasreen Hastánc Gála résztvevői szombaton.

zaol.hu

A estnek az egervári várkastély adott otthon, ahol a 120 fellépő többek között arab, egyiptomi, illetve szamba alapú táncokkal varázsolta el a  népes közönséget.

Az immár hagyományos program keretében a szervező, Nemesházi Betti - Nasreen és tanítványai, az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport, a csonkahegyháti Faghira és tanítványai formáció, valamint a nagykanizsai Zhafira és táncosai is bemutatták csodás táncaikat. 



A nézősereg pedig igazán különleges produkcióknak lehetett tanúja. A botos táncot például Felső-Egyiptomból hozták a hölgyek, fűszereztek arab elemekkel, de még spanyol rigmusokat is „bevetettek”. A varázslatos hangulatot pedig még tovább fokozták azzal,  hogy az a fülbemászó dallamok között modern szólamok is  felcsendültek a zenei aláfestésekben. 














Fotó: Pezzetta Umberto


TOVÁBBI KÉPEK ITT!


Információ: Arany Horváth Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!