Az E.ON elismerte, hogy tévedett és fizet - már ahol fizetett...

ZH - Még mindig vannak ügyfelek, akik nem kapták meg a pénzt az E.ON-tól a januári, többnapos áramkimaradás után. A csödeiek is hiába várták eddig a pénzes postást.

Szabó Judit

Csödéről többen jelezték: felháborítónak tartják, hogy  nem kapták meg a januári áramkimaradást kompenzáló juttatást, miközben a szomszédos Zalalövő lakóihoz rég  eljutott a díjkedvezmény.

- Már azt beszélik, hogy az önkormányzat zsebre tette a pénzt  - panaszolta a csödei polgármester, Horváth József, aki ápilis elején reklamált az elmaradt juttatás miatt az áramszolgáltatónál. Megírta, hogy Csödén január 27-től 31-ig 69 órán át volt áramszünet,  s kifogásolta, hogy az elosztási díj jóváírása még nem történt meg. Ennél is megdöbbentőbbnek tartotta azonban a  levelére június 29-én írt   választ, melyben az állt: nem jár a csödeieknek az elosztási díjkedvezmény, mert az E.ON nyilvántartása szerint csak hétórás volt az áramszünet.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. sajtóosztályához fordultunk, ahol kivizsgálták az ügyet, majd elismerték: ők tévedtek. Közleményükből kiderült,  számítógépes rendszerükben  rossz adatok szerepeltek Csödére vonatkozóan egy szoftverhiba miatt, ezért téves tájékoztatást adtak a polgármesternek. A hibát  kijavították, s azt ígérik,  Csöde lakói jövő héten megkapják a pénzt.

A közlemény kitért arra is: előfordult, hogy egy-egy település vagy településrész kimaradt a kifizetési listából, mert nem a számlázási címek alapján kellett összeállítani azt, hanem  transzformátor- körzetek szerint, az áramkimaradás időtartamát alapul véve. A polgármesterek, illetve a fogyasztók jelzései alapján azonban már korrigálták a hibákat és a jogosan járó összegeket  eljuttatták az érintetteknek, közölte az E.ON.

Még mindig vannak azonban  zalai  fogyasztók, akik  hiányolják a 10,15 vagy 20 ezer forintot.  Bocföldéről a Berek ucából érkezett panasz, de a  kustánszegi  Srágli Zsolt is várja az E.ON-os 20 ezer forintot a Rákóczi  utca többi lakójával együtt. Levelet is írt, választ még nem kapott. 

 - Április 30. volt a határidő, azóta se jött pénz, s felháborít, hogy a jogos juttatásért még nekem kell kuncsorognom  -mondta Srágli Zsolt.


Hogy mi is történt januárban? Olvassa el a dossziénk cikkeit, melyek végigkövették a zalai áramkrízist!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!