Csekély forgalommal nyitott újra a régi letenyei határátkelő

Letenye - Egyelőre csekély forgalommal nyílt meg újra hétfőn a letenyei régi közúti határátkelő, amelynek első napi forgalma mintegy tizede volt a közeli autópályán található átkelőhöz képest.

zaol.hu

Salamon Róbert alezredes elmondta: a tavaly október óta működő autópálya-átkelőn hétfőn 5201 személy lépte át a határt Magyarország irányába, míg kifelé 857-en utaztak. Az újból működő közúti átkelőnél ugyanakkor 242 utast regisztráltak befelé és 498-at kifelé.

A sajtóügyeletes hozzátette: a régi átkelőt többségében horvát és valamivel kevesebb magyar állampolgár választotta, mellettük csak kis számban fordultak elő más országok polgárai. Az alezredes emlékeztetett arra, hogy a módosított kormányközi megállapodás alapján június 1-je és augusztus 31-e között a nemzetközi személyforgalom számára is megnyílt a Letenye-Muracsány (Gorican) átkelő, de az autóbuszok továbbra is csak a tavaly átadott autópálya határátkelőhelyét használhatják. A teherforgalom, valamint az autópályáról letiltott más forgalom (így a gyalogosok, kerékpárosok és segédmotor-kerékpárosok) továbbra is a régi átkelőt használhatják.

A határ menti régióban élő Zala, Muraköz és Varasd megyei lakosok a lakcímkártyájuk felmutatásával egész évben igénybe vehetik a régi átkelőt. A nyári időszakon túl más uniós tagállam polgárai csak akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha állandó bejelentett lakcímük a három megye valamelyikében található.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!