Fejleszt a főiskola: 622 millióból épül infocentrum

Zalaegerszeg - Infocentrum épül mintegy 600 millió forintos európai uniós támogatással Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kara zalaegerszegi intézetében.

zaol.hu

A több mint 1.500 négyzetméter alapterületű épület fűtéséhez geotermikus energiát hasznosítanak. 

Az infocentrum földszintjén tanszéki könyvtár, tanulmányi- és kutatószobák kapnak helyet, az emeleten tantermeket, a tetőtérben pedig konferenciatermet alakítanak ki. 

A beruházással az intézetben magasabb színvonalú oktatás valósulhat meg, a kutatási eredmények szinte azonnal beépíthetővé válnak a tananyagba. A szolgáltatások a regionális tudásközponton keresztül elérhetőek lesznek a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben tanuló csaknem 2.000 főiskolás számára is - mondta el sajtótájékoztatóján Sándorné Kriszt Éva,  a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

Az infocentrumban munkaerő-képzési programok is lesznek, a korszerűen felszerelt könyvtárban pedig korlátlan internet-használatot biztosítanak a környéken élőknek.   

A létesítményt várhatóan 2010 szeptemberében adják át. A 622 millió forintos beruházást az EU mintegy 600 millió forinttal, a megyei és a zalaegerszegi önkormányzat pedig további 10-10 millió forinttal támogatja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!