Nemes tett volt vagy hülyeség?

Zalaegerszeg - Munkanélküli férfi juttatott vissza pénzt és bankkártyákat, iratokat rejtő tárcát szerdán délelőtt a megyeszékhelyen. Az első ijedtség után az esetet a szerencsés károsult, Bagó József osztotta meg velünk.

zaol.hu

A nyugdíjas korú csesztregi férfi a Zrínyi úton a Volán teleppel szemközt állt meg autójával pakolás miatt. Végezve tennivalóival elindult, s már csak következő úti céljánál vette észre, hogy több tízezer forintot, némi eurót és minden iratát rejtő tárcáját elvesztette.

- Visszamentem, de már nem találtam semmit, úgyhogy azonnal a bankba indultam letiltatni a kártyákat - mesélte. Már épp sorra került volna, amikor megcsörrent a telefonja, és jelentkezett a megtaláló, egy zalabesenyői férfi. Az értékek pár perc múlva visszajutottak gazdájukhoz.

- Mindent hiánytalanul visszakaptam, és ez a mai világban szerintem nagyon nagy dolog - mondta Bagó József megilletődve.

Nem így gondolta  Ferenc, a nemrég éppen munka nélkül maradt 52 éves asztalos, aki teljes neve közléshez nem járult hozzá. Mint felidézte, ahogy meglátta az útra zuhanó kistáskát, egyből az jutott eszébe, hogy vissza kell juttani a tulajdonosának.

- Többen is lasítottak, hogy megálljanak, de végül én tudtam felvenni. Ezembe se jutott, hogy megtartsam, mert tudom milyen boszúság ez. Nemrég ugyanis a lányomnak lopták el a táskáját, rengeteget kellett az iratok után járkálni. Szerintem az a legtermészetesebb, amit tettem, bár volt, aki azt mondta, bolond vagyok - ismerte el búcsúzásul.


ZH információ: Arany Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!