Korlátozások az utakon

Körkép - A hét utolsó napján is országszerte útlezárások és útszűkületek nehezítik a közlekedést. Tájékozódjon, mielőtt útnak indul!

zaol.hu

Az 1-es főúton Almásfüzítőnél felújítják a burkolatot, a 75-80 km között szakaszosan csak egy sáv járható,

- Győrben pedig 3 nagy csomópontot alakítanak át (122-es, 125-ös, és 127-es km) emiatt rendszeresek a torlódások.

A 4-es főúton
- Újfehértó közelében, a 255-ös és a 257-es km között félpályás lezárás mellett felújítják a burkolatot,
- az ajaki és a fényeslitkei elágazás között hasonló munkák miatt útszűkület lassítja az előrejutást,
- a kisvárdai elágazás közelében is útépítők dolgoznak, két rövid szakaszon jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

Az 52-es főúton Soltnál felújítják a Kis-Duna hidat. Az 59-es km-nél csak egy sáv járható, szeptember végéig jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A munka idején 7,5 t súlykorlátozás, valamint 2,5 m szélességkorlátozás érvényes, nagyobb teherkocsikkal a legközelebbi kerülőút a dunaújvárosi Pentele hídon át vezet.

Az 55-ös főúton Baján, a Türr István hídon nagyszabású felújítás kezdődött. November közepéig tart a munka, addig csak az egyik konzolon, váltakozó irányban haladhat át a forgalom. Az áthajtást jelzőlámpa szabályozza, torlódásra számítsanak. 

A 82-es főúton Zirc és Veszprémvarsány (30-35 km) között útépítés miatt a fél útpályát lezárták, jelzőőr segíti az autósokat.

A 451-es főúton
- Csongrádon (24-es km) útépítés miatt a fél útpályát lezárták, jelzőőr segíti az autósokat,
- Csongrád és Szentes (30-31 km) között a Tisza-híd felújítása miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a közlekedést.

Fóton valamint a Fót-Budapest és a Mogyoród Fót összekötőúton felújítják az útburkolatot, a félpályás útlezárások miatt gyakori a torlódás.

A Szigetszentmiklóson a fővárosba bevezető úton csomópontépítés miatt zártak le egy kb. 300 méteres útszakaszt. A torlódásokat Dunaharaszti, vagy Halásztelek felé lehet elkerülni.

A Kisköre–Tiszanána összekötő úton felújítási munkák kezdődtek, ezért azt lezárták. Kömlő felé kell kerülni, amely 20 km-es többlet utat jelent. Az útszakaszra csak a megkülönböztető jelzést használó mentő-, tűzoltó- vagy rendőrautó hajthat be.

Forrás és további információk: Magyar Közút, ÚTINFORM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!