Korlátozások az utakon

Körkép - Ma is országszerte útlezárások és útszűkületek nehezítik a közlekedést. Tájékozódjon, mielőtt útnak indul!

zaol.hu

A 3-as főúton a mogyoródi elágazás és Gödöllő között az épülő M31-es csomópontját alakítják ki, a térségben a sárfelhordás miatt nagy a csúszásveszély.

A Nagytarcsáról Isaszegre vezető úton is új csomópont épül, az összekötő úton Nagytarcsa közelében félpályás lezárás és jelzőőrös irányítás mellett halad a forgalom, gyakori a torlódás. Az építési forgalom által szennyezett burkolaton könnyen megcsúszhatnak, legyenek óvatosak.

 Útépítők dolgoznak a 4-es főúton Újfehértónál. A munka április végéig tart, addig egy közel két km-es szakaszon csak egy sávon lehet autózni, irányonként váltakozva haladnak a járművek. 

A főúton Nyíregyházától északra, Ajaktól Fényeslitkéig is több szakaszon folynak építési munkák. A sávszűkítéseknél táblák figyelmeztetnek a lassításra, Kisvárdánál pedig jelzőlámpa segíti a közlekedést.

 A 6-os főúton az adonyi és a baracsi elágazás között kivágják a közlekedésre veszélyes fákat. A döntések idején több alkalommal néhány percre leállítják a forgalmat. A 178-182 km között Pécs és Pécsvárad körzetében ma is kátyúznak, helyi tereléseknél 30 illetve 40 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.

A 7-es főúton Gárdonynál és Székesfehérvárnál aszfaltozás miatt kell sávlezárást kerülgetni.

A 10-es főúton Pilisborosjenőnél, a 11-esen pedig Esztergom és Pilismarót között napi munkák okoznak útszűkületet.

A 21-es főúton Pásztótól Mátraszőlősig ma még kátyúznak, Salgótarján térségében és a városban pedig útépítés miatt kerítették el az útpálya egy részét.

A 43-as főúton Szegednél, majd Deszk és Klárafalva között az út menti árkot és padkát teszik rendbe, ezért ma is útszűkületeken kell áthajtani 

Az 52-es főúton Soltnál felújítják a Kis-Duna feletti hidat. Az 59-es km-nél csak egy sáv járható, szeptember végéig jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A munka idején 7,5 t súlykorlátozás, valamint 2,5 m szélességkorlátozás érvényes 

Az 55-ös főút bajai Türr István hídján nagyszabású felújítás kezdődött. November közepéig tart a munka,  csak az egyik konzolon, váltakozó irányban haladhat át a forgalom. Az áthajtást jelzőlámpa szabályozza,torlódásra számítsanak. Pörbölynél és Alsónyéknél építési munkák folynak, a félpályás lezárások miatt hosszabb menetidővel kell számolni.

Forrás és további információk: Magyar Közút, ÚTINFORM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!