"Kisbabánk van, kisbabánk van!" - Megszületett a népszerű színészpár gyermeke

ZH - Megannyi izgalmas figura bőrébe bújhattak eddig is, négy héttel ezelőtt pedig legmerészebb szerepálmuk valósulhatott meg: szülők lettek. Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor közös élete Jázmin érkezésével vált teljessé.

Péter Gyöngyi

Az édesanya, Debrei Zsuzsanna  fogadott bennünket az ajtóban, az édesapa, Bot Gábor pedig  mozdulatlanul feküdt az ágyon: Jázmin álmát őrizte, aki a hosszúra nyúlt délelőtt után végre elaludt, pihenéséhez pedig  apukája mellkasát választotta.

- Hol egyikünk, hol másikunk cipelgeti. Gábornál nagyon hamar megnyugszik  - utalt a szemünk elé tárult látványra  Zsuzsa.  Ahogy hozzáér a bőréhez, már alszik is...

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház két művésze eddig csupán egy párt alkotott, egy hónapja viszont már családként élik mindennapjaikat. Az ágy mellett most szövegkönyvek helyett  babázással kapcsolatos szakkönyvek, szaklapok hevernek,  a jövevényt esténként baldachinos ágyikó várja. Az első pillanatokról, napokról  fényképek árulkodnak.  Apás szülés volt, noha eredetileg nem így tervezték.
 
- Úgy volt, hogy a végén kijövök a szülőszobából, de erre már nem volt idő - jegyezte meg elöljáróban Gábor.
 
- Mire ugyanis Kádasi doktor végigmondta, mit csináljak, már kint volt a baba feje. Viszonylag gyorsan megérkezett, 3820 grammal és 51 centiméterrel született. Hatkor jött a doktor úr, fél tízre pedig megvolt Jázmin  - tette hozzá Zsuzsa, aki szerencsére jól viselte a várandósságot is. Nem sokkal a nagy esemény előtt például még operettmelódiákkal szórakoztatta a falujáró program közönségét. (Nézze meg képekben is! Klikk ide!)


Debrei Zsuzsanna, Bot Jázmin és Bot Gábor harmonikus triója 


- A szülésről zenekari ülőpróbára mentem - folytatta az emlékezetes napról szóló beszámolót Gábor.

A kislánnyal éppen a Gül baba című operett bemutatója előtti hajrában érkezett meg a gólya. Az apuka eleinte kicsit aggódott, miként finomítja majd Gábor diák szerepét a finisben, ha nem tudja kipihenni magát, ám Jázmin  tekintettel a helyzet komolyságára  hagyta aludni szüleit. Igaz, később, a premiert követő szombaton aztán mindent pótolt, elkövetkezett az az éj, amikor nem tért nyugovóra.

- Akkor volt egyhetes, megünnepelte tisztességesen - árulta el Zsuzsa. - Egyébként ez nem jellemző rá, korábban is csak egyszer ébredt éjszaka, fél 2-3 óra körül, ebből mára 4 óra lett. Nagy baba, úgyhogy tud enni annyit, amivel kitart, 6 óra körül kel legközelebb.
 
A kollégák is izgatottan várták a Jázmin érkezéséről szóló jó hírt.

- Tudták, mikor indult meg a szülés és amikor megszületett Jázmin, Gábor természetesen szólt Hertelendy Attilának - említette az édesanya. - Várták a hívást, hiszen Attila sosem szokta bevinni színpadra a telefonját... Azt mesélték, amikor megcsörrent a készülék, éppen annál a résznél tartottak a próbán a dalban, hogy Nem tudom, én hol születtem... A hírt aztán nagy visítással fogadta a csapat...



A Hevesi Sándor Színház két művészének kislánya egy hónappal ezelőtt született

A Jázmin név a Gül babában is előfordul, így sokan gondolják, a szülők az operettből kölcsönözték éppen ezt, avagy fordítva, a kedvükért került az előadásba. Az igazság azonban az, hogy véletlenül alakult így a dolog. A választás egyébként nem volt egyszerű, a leendő szülők nehezen jutottak dűlőre: szóba került a Blanka, a Bianka, a Franciska, a Flóra, a Rozina és a Zsófi is. A Hanna már-már megfelelt volna mindkettejüknek, de a Bot vezetéknévhez nehezen passzolt, tudtuk meg a kulisszatitkokat.

- Mivel fiúnevet illetően felmerült a Bendegúz, felötlött bennünk az is, miért ne lehetne Bendegúzia... Lassan kezdtem feladni, hogy rátaláljunk az igazira, gondoltam, úgy hívjuk majd, hogy Gyerek...  - fűzte tovább a vidám beszámolót Zsuzsa. - Aztán egyszer Ajkán volt tájelőadásunk, éppen készülődtem, sminkeltem, amikor hívott Gábor, hogy talált nevet. A Hajnalka és a Viola után végül a Jázminban állapodtunk meg. Először úgy tűnt, nem becézhető, de kiderült, lehet: Miminek hívom. Meg Kisböskének...

Eleinte Zsuzsa édesanyja volt a pár segítségére.

- A család alaposan meglepett  - jegyezte meg a fiatal anyuka. - Abban egyeztünk meg, mire hazajövök, anyu itt lesz. Aztán a kórházban egyszer csak jött a nővérke, hogy keresnek. Gábor éppen azelőtt indult el, nem tudtam, ki lehet. Kérdeztem, hogy férfi vagy nő? A nővér elgondolkodva válaszolta, hogy nő. Na, mondom, melyik ismerősöm lehet az, akiről a nemét sem lehet megállapítani... Kimentem, és ott állt az egész család. Volt nagy zokogás. Képesek voltak 310 kilométert utazni, aztán egyből indultak vissza Gyöngyösre.



Jázmin közel közel négy kilogrammal jött világra
Fotók: Pezzetta Umberto

A színészpár nem érzi úgy, hogy nagy változást okozott volna mindennapjaikban Jázmin. Természetesen fogadták, úgy is viselkednek vele.

- Nem volt semmiféle elképzelésem, milyen lesz - felelte Gábor.

-  Butaság lenne persze azt gondolni, hogy kibújik a baba és egy perccel később máris anyának érzi magát az ember. Ő egy önálló valaki, egy idegen, akivel meg kell ismerkedni. Amikor megszületett, csak annyit tudtam mondani, hogy kisbabánk van, kisbabánk van! -  összegzett Zsuzsa.  Azt tudtuk csak, hogy hárman leszünk. Először természetesen furcsa volt, de nagyon jó érzés szülőnek lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!