Újabb tűzvész Zalában - már a sokadik szombaton! (fotókkal)

Lenti - Mintegy 15 hektárnyi, részben fás-bokros területen gyulladt ki szombaton kora este a száraz aljnövényzet. A tűz többek között egy fenyvest és 34 telepített méhcsaládot is veszélyeztetett. A lenti tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, ám az egyik kocsi megsüllyedt a puha talajon.

Gyuricza Ferenc

A tűzoltók járészt kézi erővel próbálták elfojtani a lángokat. Közben a helyszínre érkezett a méhkaptárak tulajdonosa, Ferincz János is, aki elmondta, hogy éppen a hegyi birtokáról tartott hazafelé, amikor telefonon értesítették a tűzről. 



Azonnal a helyszínre sietett, ahol szomorúan tapasztalta, hogy a kaptárak mellett tartott szerszámai már az enyészeté lettek, ám a méhcsaládok lakhelyét nem érte a tűz. Ez annak is köszönhető, hogy előrelátóan rendszeresen kaszálja a füvet a kaptárak körül. 



A tűzoltók a lángok keletkezésének okáról egyelőre nem nyilatkoztak, annyit azonban elmondtak, hogy Lenti és Rédics között gyakori az avartűz. A helyszínt közbejárva laikusként úgy gondoljuk, hogy a száraz növényzetet szándékosan gyújtotta fel valaki. 



Fotók: Gyuricza Ferenc



Zala megyében több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat szombaton:  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!