Hogy a vészhelyzet könnyebben megelőzhető legyen

<b>Zalaegerszeg</b> - Új vércukormérő monitorokat kapott a Zala Megyei Kórház. A ma elérhető legfejlettebb technológiájú műszerek több százszor annyi információt adnak a vércukorszintről, mint a hagyományos napi többszöri ujjbegyszúrás, s túl magas vagy alacsony érték esetén hangjelzéssel figyelmeztetnek.

zaol.hu

A BASF Hungária Kft. adománya, melyet Dr. Buzogány Mária és Dr. Oroszlán Tamás főorvosok vették át március 10-én. akár több száz cukorbeteg ellátását, nyugalmát és egészségesebb életét biztosíthatja.

A folyamatos vércukor monitor rendszer egy érzékelőeszközből, egy rádióadóból és egy kis méretű vevőkészülékből áll, amely ötpercenként méri a páciens cukorszintjét. Ez a módszer több százszor annyi információt ad a vércukorszintről, mint a hagyományos, napi többszöri ujjbegyszúrással végzett ellenőrzés. 

A rendszer az adatokat az otthoni, vagy az orvosi rendelő internetes kapcsolatán keresztül egy központi kiszolgálóra juttatja, ahol egy speciális program grafikusan ábrázolja az eredményeket, vagyis a vércukorszint változásainak irányát és mértékét. Továbbá a készülék hangjelzést ad, ha a vércukorszint a rendellenesen magas vagy alacsony tartományba kerül, így a vészhelyzetek sokkal könnyebben megelőzhetők. 

Mindez rendkívül pozitív hatással van a cukorbeteg gyermekek és családjaik életminőségére, hiszen szúrás nélkül is biztosak lehetnek abban, hogy a készülék folyamatosan „vigyáz rájuk”, hogy ők idejük nagy részében teljes életet élhessenek, akárcsak egészséges társaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!