Újabb megrovás a polgármesternek! - A Fidesz Nagykanizsán nem több, mint véd- és dacszövetség?

<b>Nagykanizsa</b> - Pénteken a nagykanizsai közgyűlés, mint fegyelmi tanács újabb megrovásban részesítette <em>Marton István</em> polgármestert. A városvezetőnek rövid időn belül ez már a 3. megrovása.

zaol.hu

Ezúttal az Arany János utca 8. alatti ingatlan adás-vétele kapcsán végzett tevékenysége miatt döntött a fegyelmi  tanáccsá alakukt közgyűlés Marton István megrovása mellett. 

Mint arról december 18-án beszámoltunk, a  fegyelmi tanáccsá alakult kanizsai közgyűlés az Arany János utca 8. számú ingatlannal kapcsolatos fegyelmi ügyben ismeretlen tettes ellen bűntető feljelentésről döntött  és annak kivizsgálása végéig felfüggeszti a Marton Istvánnal szemben indított  fegyelmi eljárást. 

Mindezek után januárban megszületett a megyei főügyészség határozata az Arany János utca 8. számú ingatlan értékesítése kapcsán Marton István polgármester ellen a kanizsai közgyűlés, mint fegyelmi tanács által tett feljelentés ügyében.  A határozat szerint a hivatali visszaélés-, közokirat és magánokirat hamisítás miatti feljelentésből, valamint az ahhoz csatolt iratokból egyértelműen megállapítható volt, hogy semmilyen bűncselekmény gyanúja sem áll fenn az ingatlan értékesítése kapcsán.

Az ügyészek azt is jelezték, hogy Marton István polgármester a szóban forgó telek elővásárlási jogáról szóló közgyűlési döntés kapcsán szakmailag és jogilag is indokoltan járt el, a közreműködésével készült okiratok formailag és tartalmilag valósak. Mindezek miatt a feljelentést január 7-i hatállyal a főügyészség elutasította.

Az ügy "visszakerült" a közgyűlés elé, mely február 13-án újra fegyelmi tanáccsá alakult és döntött: a történtek miatt megrovásban részesítik Marton Istvánt.

A döntés után Marton István is megszólalt. Kommentárja alapján a Fidesz, mint polgári párt Nagykanizsán megszűnt lépezni. Erkölcsi értékét akkor vesztette el, mikor szövetségre lépett az SZDSZ-szel. 

A polgármester szerint a Fidesz Nagykanizsán ma nem több, mint véd- és dacszövetség, melynek egyetlen célja hogy a Cseresnyés Péter a 2010-es parlamenti választáson bejutó helyen szerepeljen a párt megyei listáján.

A város első embere úgy fogalmazott, hogy ezért a célért hajlandóak akár Nagykanizsa jövőjét is feláldozni - ezt bizonyították a  SZDSZ-Fidesz koalíció lépései az elmúlt néhány hónapban.




Előzmények:


Fegyelmi előtt a nagykanizsai polgármester  - 2008.12.17.
Javasolják Marton István fegyelmi felelősségének megállapítását, valamint esetlegesen büntetőjogi lépések megtételét - erre jutottak a polgármester ellen indított fegyelmi vizsgálatot lefolytató bizottságok.

Feljelentés ismeretlen tettes ellen és megrovás a polgármesternek - 2008.12.18.
Csütörtökön reggel a nyilvánosság teljes kizárása mellett kezdődött a nagykanizsai polgármester fegyelmi tárgyalása. Délre mindkét ügyben döntés született. 

A főügyésség elutasította a Marton István ellen tett feljelentést - 2008. január 14.
Megszületett a megyei főügyészség határozata az Arany János utca 8. számú ingatlan értékesítése kapcsán Marton István polgármester ellen a kanizsai közgyűlés, mint fegyelmi tanács által tett feljelentés ügyében.

Milliók vizsgálatokra - bűncselekmény hiányában  -2009.01.15.
Két, Marton Istvánnal szemben indított fegyelmi eljárás iratait is átvizsgálta a megyei főügyészség, megállapítva: egyik esetben sem követett el bűncselekményt a polgármester. Mindez tetemes összeget követelt a várostól.


További vonatkozó hírek és információk a kapcsolódó anyagok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!