Nincs kicsi fellépés, csak fellépés van

<b>ZH</b> - Kustánszeg, Pécs, Budapest, <em>Bozsik Yvette</em> Kossuth-díjas táncművész, koreográfus és a legendás </em>Fenyő Miklós. </em> Látszólag semmi kapcsolat nincs a felsoroltak között. Pedig van: egy fiatal zalai tehetség, <em>Székely Szilveszter. </em>

zaol.hu

Kustánszegről indult, apró gyermekként egy-egy lakodalomban szinte minden nőrokont tánca vitt. Azóta az élete a tánc, s ötévnyi pécsi táncművészeti képzés után a jelenleg a budapesti táncművészeti főiskola másodéves hallgatója. 













Táncolt a Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, Bozsik Yvette társulatában, de a Fenyő Miklós életéről szóló filmben is feltűnik. És még csak 21 éves…














-  Régi vágyam volt, hogy Bozsik Yvette társulatában dolgozhassak, az általa képviselt expresszív mozgásvilág áll hozzám a legközelebb -  meséli  Szilveszter, aki októberben két szólót is  táncolt a brüsszeli az Open days nevű programsorozaton, ahonnan japán és szarajevói megkereséssel a tarsolyában térhetett haza. Novemberben pedig egy rövidfilmnek lehetett a főszereplője, amivel 4. helyezést értek el egy nemzetközi internetes rövidfilm fesztiválon.  És persze nem hagyhatjuk ki a Fenyő Miki életéről szóló musicalfilmet sem, melyben szintén szerepet kapott az ifjú zalai tehetség. 














- Még sosem vettem részt ilyen forgatáson, ez egy külön világ, sajátos hangulattal. Február közepén kezdik vetíteni a filmet a mozikban, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre  - meséli a musicalfilm kapcsán Szilveszter, akivel a Zalai Hírlap keddi számában beszélgetünk múltról, jelenről és jövőről.  Klikk ide a részletekért!

















Fotók: Mayer Bernadette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!