Az ősz a betakarítás ideje, a gondos gazdák, termelők már nyár közepétől gyűjtik a zöldséget és a gyümölcsöt. Ezek aztán befőzve, aszalva, szárítva, lekvárként, savanyúságként várják a kamrák polcain, hogy télen elfogyasszák őket.
Itt a savanyúságok eltevésének az ideje. A különféle zöldségeket legtöbbször savanyítással tartósítjuk. A háziasszonyok által jól ismert savanyúságfűszerek mellett néhány ritkán használt hozzávalót is említ Pap Edina kertészmérnök.
Itt a savanyúságok eltevésének az ideje. A különféle zöldségeket legtöbbször savanyítással tartósítjuk. A háziasszonyok által jól ismert savanyúságfűszerek mellett néhány ritkán használt hozzávalót is említ Pap Edina kertészmérnök.
A gépezet óriási torka apró morzsaként nyelte el a termetes káposztafejeket. Étvágyával alig lehetett bírni az iramot, alatta a nagy műanyag dézsa villámgyorsan megtelt a vékony szálra vágott káposztával.
A gépezet óriási torka apró morzsaként nyelte el a termetes káposztafejeket. Étvágyával alig lehetett bírni az iramot, alatta a nagy műanyag dézsa villámgyorsan megtelt a vékony szálra vágott káposztával.