Bulvár

2016.12.12. 14:21

Az unalmas ünnepi estékre - 4 játéktipp, ami méltó a karácsonyhoz

Mikkel játsszunk az ünnepek alatt, ha nyugodt, csendes és békés természeti élményeket szeretnénk megélni, és szeretnénk, ha mindez gyönyörűen lenne tálalva?

Munkatársunktól

1. QUUR

Ez a játék a nyugalom szigete. Adott egy cél - el kell jutnunk a hegyhez. Vagy nem. Hogyha csak szeretnénk megcsodálni a játék grafikai felépítését, azt is megtehetjük. A felépített ökoszisztémával élhetünk együtt is, el is pusztíthatjuk (de miért tennénk ilyet?). Szóval itt igazán nem kell attól félnünk, hogy hátba támad minket valami, miközben a virtuális természetben járunk térdig és hallgatjuk a relaxációs zenét.


2. A COSMIC FOREST

Titouan Millet A Cosmic Forest c. játéka nem magyaráz semmit, csak elhelyez minket egy meglepően absztrakt játékban, elindít körülöttünk egy duruzsoló ambientet és hagyja, hogy felfedezzünk egy új világot, új szabályokkal. Ha eltévedünk vagy zavartan nézünk, ne érezzük magunkat rosszul, ez természetes, a készítőnek ugyanis szándékában állt teljesen összekeverni minket – a perspektívák sokszor érthetetlenek lesznek, ezeken kell keresztülverekednünk magunkat.

3. BOTANICULA

Ez a játék már egy fokkal mozgalmasabb. Egyértelmű célja van, amit illik elérni.  A történet öt kis növényszerű lényről szól, akik azt tűzték ki célul, hogy megmentsék otthonfájuk utolsó magját a pókszerű paraziták elől, akik fel akarnak falni minden növényt és az utolsó magot is. Persze, közben nyugodtan bámuljuk percekig ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű világot, amit a cseh Amanita Design fejlesztett és 2012. április 19-én jelent meg Microsoft Windows, OS X és Linux operációs rendszerekre. A Botanicula point-and-click kalandjáték, a fejlesztők a Botanicula segítségével támogatják a World Land Trust nevű szervezetet, ami az esőerdők megmentésén fáradozik.


4. MACHINARIUM

Itt egy újabb Amanita Design-játék. Aki szereti a logikai játékokat, imádni fogja. A története egyszerűen tüneményes, a kidolgozottsága gyönyörű, és annyira komplex, hogy ezt egy nap alatt biztosan nem fogja végigjátszani. A Machinarium egy kalandjáték stílusú, flash-alapú logikai videojáték. A megjelenés előtt 2009. szeptember 30-án egy három pályás demó verziót adtak ki a fejlesztők.

A Machinariumon közel három évig dolgozott a hét fős fejlesztő stáb, akik saját maguk finanszírozták a körülbelül 1000 dolláros költségvetésű játékot. A Machinarium egy point-and-click stílusú logikai kalandjáték, ami egy ismeretlen, oxigén-atmoszférájú bolygón játszódik, amit növények és robotok laknak. A főhős egy kis robot, akit Josefnek hívnak. Számtalan logikai feladványt megoldva a főhős megkeresheti barátnőjét, hatástalaníthatja a város egyik tornyán elhelyezett áfonyás bombát, és barátnőjével elrepülhet a bolygóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!