Bulvár

2011.10.21. 13:45

Peter Gabriel új szólóalbuma

New Blood címmel jelenteti meg kilencedik szólóalbumát a Genesis egykori frontembere, Peter Gabriel. A világhírű énekes saját dalait gondolta újra, így nagylemez Peter Gabriel pályafutásának egyik legérdekesebb kiadványa lesz.

Gyuricza Ferenc

A New Blood nem előzmények nélküli, hiszen Peter Gabriel tavalyi albuma, a Scrath My Back is hasonló elképzelések alapján született, ám akkor más előadók dalait dolgozta fel a Genesis volt frontembere. Az új nagylemezen az énekes régi dalai gitár és dob nélkül, nagyzenekari kísérettel lesznek hallhatóak, ráadásul az újjávarázsolt dalokban a lecsupaszított, mégis rendkívül hangsúlyos szövegek is új értelmet nyertek.


A lemez elkészítésében a szintén világhírű rendező-zeneszerző, John Metcalfe működött közre, míg a felvételek során a 46 tagú zenekart Ben Foster vezényelte. A nagylemez 12 dalt tartalmaz, de lesz olyan kiadvány is, amelyre egy különleges bónusz track - a Solsbury Hill című szerzemény is felkerül. Ez utóbbi tulajdonképpen egy 5 percnyi hosszúságú ambient darab.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!