Bulvár

2011.10.11. 07:48

Megjelent Zorán új albuma

Öt évvel a Közös szavakból című nagylemez kiadása után új albummal jelentkezett a hazai könnyűzene egyik ikonikus alakja, Zorán. A Körtánc címet kapott kiadvány tíz dalt tartalmaz, melyek többségét Presser Gábor szerezte, míg a szövegíró ezúttal is Stevanovity Dusán volt.

Gyuricza Ferenc

Presser Gábor ezúttal nyolc számot adott az albumhoz, egy dalt Jávori Ferenc, a Budapest Klezmer Band vezetője jegyez, míg a Mikor növünk fel című lendületes szerzeményt maga Zorán írta. A lemezen két olyan dal is helyet kapott, amelyek Zorán szerb gyökereire utalnak, így az album megkapta a Kóló alcímet is, amely délszláv körtáncot jelent.


A lemezt számos ismert zenész és énekes közreműködésével vették fel. A dalokban billentyűs hangszereken Presser Gábor játszik, de a zongorista Jávori Ferenc is hallható az albumon. A dobos Borlai Gergő mellé csatlakozott Horváth Kornél, aki különböző ütőhangszereket szólaltat meg. Gitáron Sipeki Zoltán segíti ki Zoránt, szájharmonikán Szabó Tamás, trombitán Kovács Ferenc, hegedűn Lantos Zoltán hallható. Énekes-vokalistaként Karbelács Rita, Óvári Éva és Péter Barbara szerepel még a lemezen.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!